Pașii esențiali pentru o rutină de dimineață potrivită pentru tine

iulie 8, 2022

Rutina de dimineață presupune un ritual zilnic ce durează între jumătate de oră și o oră și jumătate ce te ajută să fii mai productiv(ă), mai concentrat(ă) pe activitățile importante, mai aliniat(ă) cu ceea ce ai tu nevoie cu adevărat. Pare prea frumos ca să fie adevărat? Nu! Gândește-te la faptul că nu este nicio coincidență că cei mai de succes oameni din lume au un lucru în comun: practicarea ritualului de dimineață, personalizat după nevoile proprii. Acesta oferă un avans la startul zilei și un avantaj asupra competitorilor.

Dacă vrei să-ți construiești și tu o rutină de dimineață, cred că ai luat o decizie foarte bună pentru viața ta să începi acum. Pune alarma de trezire puțin mai devreme în fiecare zi și crează o structură în dimineața ta ce va aduce atât de multe avantaje, pe mai multe planuri, încât de vei întreba de ce nu ai făcut-o mai devreme.

Rutina de dimineață te va ajuta să ai mai mult control asupra felului în care îți începi ziua, fiecare zi din restul vieții tale. Mai mult control înseamnă mai puține surprize, înseamnă claritate și eficiență. Tu decizi cum arată dimineața ta și tu alegi ritmul. Nu mai ești grăbit(ă) de circumstanțe neprevăzute, ceea ce înseamnă că nu începi ziua de muncă deja stresat(ă). Rutina de dimineața va produce, cu siguranță, mai multă energie și un mindset mai pozitiv în general.

Se spune că, dacă dimineața îți aparține, întreaga zi va fi câștigătoare pentru tine. Există un motiv bine întemeiat pentru care mulți oameni de succes sau aliniați cu fericirea lor consideră că rutina de dimineață este foarte importantă pentru modul lor de viață. Nu oricine are curajul sau voința să se trezească dimineața devreme și să treacă printr-o rutină gândită în avans, înainte ca familia sau alți oameni să se trezească. Cine reușește să facă asta, are un avantaj imens asupra altora dar și în propria viață.

Pașii esențiali pentru construirea unei rutine de dimineață sunt:

1. TREZIREA. Începe ziua devreme și stabilește cele mai importante lucruri pentru ziua respectivă înainte ca restul familiei sau colegilor să se trezească. Trezește-te la ora 5 (sau mai devreme) în fiecare zi și fii constant(ă). Ține minte: dacă ai apăsat butomul de snooze, ai pierdut lupta cu somnul. La primul cântec al cocoșului personal, coboară din pat și începe trezirea. Fără social media, fără verificat mesaje sau e-mail-uri, nici măcar starea vremii. Ajută-ți corpul să se miște și să se trezească. În puțin timp, acesta se va obișnui și se va trezi singur. Tip: pornește espressorul automat Delonghi Magnifica S și casa se va umple de aroma cafelei proaspete - asta sigur te va trezi!

2. BEA APĂ. Nevoia ta de apă nu este un lucru care să te preocupe. Apa este mereu la îndemână și, totuși, nu ne hidratăm după nevoile corpului nostru. Începe ziua cu un pahar cu apă, simplă sau cu lămâie, ghimbir ori turmeric. Ține lângă pat o sticlă cu apă pregătită după gustul tău. Bea din ea imediat ce te trezești pentru a semnala corpului tău că somnul s-a terminat. Acum va primi hidratarea necesară după cele cca 8 ore de somn și va putea începe ziua cu un boost de hidratare și energie.

3. MEDITEAZĂ. Nu te speria de acest cuvânt. Este important să rezervi puțin timp dimineața pentru a te conecta cu corpul tău. Așază-te confortabil (nu în pat) și scanează-ți corpul de la tălpi până în creștetul capului, ignorând stimulii din exterior și chiar gândurile. Timp de 5-10-15 minute (poți pune un timer la ceasul de la mână) stai doar tu cu tine și corpul tău. Poți face câteva mișcări de streching, poți spune afirmații pozitive care te motivează, poți vorbi cu tine cu mâna pe inimă - este bună orice practică te face să te umpli de energie bună.

4. CITEȘTE. Cuvântul scris este, încă, sursa cunoașterii. Cititul este cea mai bună metodă de autodezvoltare și lărgire a orizonturilor cunoașterii. Bonus: la primele ore ale dimineții, creierul este mai alert și mai receptiv. Acum este cel mai bun moment pentru a te conecta cu lucrurile care te interesează cu adevărat, înainte de a înfrunta stresul de peste zi. 

5. SCRIE ÎN JURNAL. Toată lumea vorbește despre journaling și pe bună dreptate: notarea gândurilor este o metodă foarte eficientă de autocunoaștere și de asumare a unor responsabilități. Începe fiecare zi prin a scrie o pagină cu lucruri pentru care ești recunoscător sau în care crezi. În timp, acest ritual te va ajuta să te cunoști mai bine și să adopți moduri de gândire mai pozitive și mai productive. Poți scrie în timp ce sorbi din cafeaua fierbinte.

6. FĂ MIȘCARE. Asta este partea cea mai ușoară și amuzantă a ritualului de dimineață. Orice fel de mișcare te va face să te simți bine, îți va ridica pulsul și va pune sângele și hormonii în mișcare. Ai de ales între dans, plimbare, alergare, yoga sau antrenament la sală. Alege ce ți se potrivește (le poți alterna sau schimba cu timpul), factorul cel mai important este să rămâi constantă de la o zi la alta. Poți face 10-15 minute de antrenament în casă, o alergare ușoară în jurul casei sau un antrenament de 1 oră la sala cea mai apropiată. În timp vei înțelege beneficiile și nu vei renunța la a face mișcare, indiferent de vreme!

7. IA MICUL DEJUN. Mâncarea este sursa principală de energie pentru ca mintea și corpul să funcționeze la parametri optimi. Un mic dejun sănătos este cheia unei zile productive, alături de celelalte componente ale ritualului de dimineață, de aceea trebuie inclus. Pregătește-ți ceva ce îți place ție, ce servește nevoilor tale, chiar dacă diferă de micul dejun al restului familiei. Fiecare individ și vârstă are alte nevoi, gusturi și necesități, de aceea este normal ca fiecare membru al familiei să mănânce altceva la micul dejun. Satisfă-ți această nevoie ca parte a ritualului de dimineață, inclusiv savurarea unui cappuccino bun.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro