PARTIDUL ROMANIA MARE contesta alegerile locale

iunie 4, 2008

Partidul România Mare, în baza Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Hotărîrii BEC cu nr. 31/16.04.2008 şi avînd în vedere numeroasele fraude electorale constatate şi semnalate de către reprezentanţii partidelor politice, de către mass-media şi cele înregistrate de organele de Poliţie şi Parchet, vă înaintează
CEREREA DE ANULARE A ALEGERILOR LOCALE DIN 1 IUNIE 2008,
pentru următoarele motive:
- Au fost tipărite şi distribuite mult mai multe buletine de vot decît cele necesare şi stabilite conform prevederilor legale, în concordanţă cu numărul alegătorilor. Un exemplu de notorietate este cel descoperit, recunoscut şi mediatizat în Municipiul Bucureşti.
- Au fost falsificate numeroase buletine de vot şi distribuite ilegal unor membri din secţiile de votare, de la mai multe partide politice, care să le introducă în urne, cu încălcarea prevederilor legale. Faptele constituie infracţiuni şi sînt sancţionate conform art. 110 din Legea nr. 67/2004. Un exemplu edificator, mult mediatizat, este cel al unui reprezentant al P.D.-L. din secţia de votare, care a fost descoperit şi prins în timp ce şedea pe scaun pe un maldăr de buletine de vot.
- În mai multe judeţe nu au fost tipărite corect şi legal buletinele de vot. În cazul a sute de mii de buletine de vot au fost identificate omisiuni în ceea ce priveşte înscrierea candidaţilor, existînd file albe. În acest sens, sînt arhicunoscute situaţiile din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde alegătorii nu au avut posibilitatea să aplice ştampila de vot în favoarea candidaţilor doriţi.
- Unele partide politice, cu premeditare, au pregătit fraudarea alegerilor din 1 iunie 2008, organizînd obţinerea vizei de flotant pentru mii de cetăţeni, care să poată vota în anumite localităţi sau sectoare ale Municipiului Bucureşti. Un exemplu concludent este cel din Sectorul 6 al Capitalei, în care cca. 25.000 de cetăţeni au votat pe liste suplimentare, pentru a putea influenţa decisiv alegerea primarului general, a primarului de sector, a membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti propuşi de P.D.-L. şi a reprezentanţilor acestui partid în Consiliul Local al sectorului.
- În toate judeţele, precum şi în Municipiul Bucureşti, candidaţii şi reprezentanţii P.D.-L., P.S.D., P.N.L., P.I.N., P.N.Ţ.C.D., P.N.G.-C.D. au promis, au oferit şi au dat bani, bunuri, mîncare şi băutură, în scopul determinării alegătorilor să voteze reprezentanţii acestor partide pentru funcţia de primar sau de preşedinte de Consiliu Judeţean, precum şi listele de consilieri locali şi judeţeni. Aceste fapte constituie infracţiuni şi sînt prevăzute şi sancţionate conform art. 109 din Legea nr. 67/2004. Un caz edificator este cel din comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov, unde s-a produs un veritabil conflict social.
- Nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte actul de identitate prezentat de către numeroşi alegători la secţiile de votare. Un exemplu grăitor este cel al primului-ministru, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, care a votat pe baza cărţii de alegător.
- Continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, prin afişarea şi distribuirea de materiale electorale, precum şi sfătuirea alegătorilor în ziua votării, în perimetrul secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze cu anumite partide politice sau candidaţi independenţi.
- Nu există concordanţă între numărul cetăţenilor care s-au prezentat la vot şi numărul celor care apar ca participanţi la vot şi înscrişi în listele electorale. În toate judeţele, la numeroase secţii de votare, s-a procedat, de regulă între orele 18-21, la introducerea în urnă a numeroase buletine de vot aferente cetăţenilor care nu s-au prezentat la secţia de votare, dar pentru care apar semnături false în listele electorale. Dintre numeroasele cazuri de acest gen exemplificăm Secţiile de votare nr. 15, 46 şi 129 din Municipiul Galaţi, precum şi unele secţii de votare din comunele Pechea, Cudalbi, Folteşti, Tudor Vladimirescu şi Fărtăieşti din judeţul Galaţi, unde Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean a fost sesizat de către P.D.-L. Galaţi. Exemplele sînt, însă, cu mult mai numeroase.
- După deschiderea urnelor, cu încălcarea prevederilor legale, unii dintre reprezentanţii partidelor politice au procedat la anularea buletinelor de vot valabil exprimate, ajungîndu-se la anularea a zecii de mii de buletine de vot. Un exemplu în acest sens este înregistrat în Municipiul Bucureşti.
Dovezile referitoare la situaţiile menţionate mai sus se găsesc în toate birourile electorale de circumscripţii judeţene, la aproape toate birourile electorale municipale şi la numeroase birouri electorale de la nivelul oraşelor şi comunelor. De asemenea, alte numeroase dovezi au fost prezentate în presa centrală şi locală, la studiourile de televiziune şi radio centrale şi locale. În cazul numeroaselor infracţiuni au fost sesizate organele de Poliţie şi Parchetul, fiind citate şi audiate, inclusiv reţinute, mii de persoane. Unele partide şi-au creat adevărate ,,suveici” şi ,,echipe de reacţie rapidă”, cu care au fraudat alegerile. Metoda principală de jaf electoral a constituit-o aruncarea în urne a unui număr imens de buletine false, în paralel cu minciuna colosală, conform căreia prezenţa la vot a fost de peste 51% – în realitate, după informaţiile şi estimările noastre, absenteismul a fost devastator, rata reală de participare la vot abia dacă a fost de 30%. Diferenţa? Buletinele false. Este mai presus de orice dubiu că acestea au fost cele mai incorecte alegeri din România ultimilor 18 ani, fraudele nefiind excepţia – ci regula. Iată de ce, în numele partidului pe care îl conduc, solicit anularea acestor alegeri, care reprezintă o veritabilă ,,şcoală a hoţilor” şi constituie un fenomen ruşinos, în măsură să compromită atît valorile democraţiei şi statul de drept, cît şi statutul ţării noastre, de membră a Uniunii Europene.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro