Participarea ministrului Mihnea Costoiu la lucrarile Consiliului Competitivitate Cercetare (Bruxelles 18-19 februarie)

Ministrul delegat pentru Învatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, va participa in perioada 18 – 19 februarie 2013, la Bruxelles, la lucrarile Consiliului Competitivitate Cercetare, ale carui dezbateri se vor axa pe discutarea Strategiei Europa 2020 si a Recomandarii Comisiei privind accesul si conservarea informatiei stiintifice.

Marti, 19 februarie, ministrul delegat Mihnea Costoiu se va intalni cu Dominique Ristori, Directorul general al Centrului Comun de Cercetare (Joint Research Center) al Comisiei. Discutiile vor viza colaborarea cu acest departament, Strategia Dunarii si specializarea inteligenta (Centrul International de Studii Avansate Dunare – Delta Dunarii – Marea Neagra). De asemenea, ministrul roman va avea intalniri cu Zoltan Kazatsay, Director general adjunct DG EMPL (Directoratul General Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Oportunitati Egale) si Doris Pack, Presedinte al Comisiei Educatie si Cultura a Parlamentului European. Cu acest prilej, vor fi prezentate prioritatile Romaniei in reformarea invatamantului superior, respectiv detalii despre clasificarea europeana a universitatilor si participarea universitatilor la programul Erasmus for all.

Agenda ministrului delegat Mihnea Costoiu pentru ziua de 19 februarie include si o intrevedere cu Maire Geoghegan-Quinn, Comisar European pentru Cercetare si Inovare. În cadrul discutiilor va fi prezentata noua structura manageriala a cercetarii, dezvoltarii si inovarii din Romania, prioritatile Executivului in aceste domenii, o informare sintetica privind proiectul ELI-NP de la Magurele, precum si proiectele incluse in Strategia Dunarii. De asemenea, va fi inaintata o solicitare privind alocarea unor fonduri structurale suplimentare pentru proiecte din domeniul cercetarii, participarea la PC7, respectiv Pachetul Orizont 2020 – interesul pentru excelenta, infrastructuri europene si largirea participarii.