Participare romaneasca la Salonul de Pret a Porter de la Paris

In perioada 2 – 5 septembrie, s-a desfasurat la Paris cea de a 100-a ediţie a Salonului Internaţional PRET A PORTER PARIS.

Firmele romanesti au fost pentru prima data prezente in cadrul unui pavilion national la un eveniment apreciat de specialistii in domeniu ca fiind cea mai importantă manifestare de acest gen din lume. Printre firmele romanesti prezente la targul de la Paris s-au numarat Mary’s Style, Nanette, LTU Studio, Nelmar, Nichi-Cristina Nichita şi Falla Colection, alaturi de Ania, Irina Schrotter, Nationalité Dada.

Cu acest prilej, au fost incheiate angajamente la export in valoare de 235.000 EUR.

Participarea firmelor romanesti la acest eveniment a fost asigurata prin « Programul de sustinere si promovare a exportului », derulat de Ministerul Economiei si Comertului si Centrul Român pentru Promovarea Comerţului.

La editia din aceasta toamna, au fost prezenti creatori din peste 50 de ţări, printre care Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Japonia. Numarul vizitatorilor a depasit pragul de 45 000 persoane, atins la ediţia din ianuarie a acestui an, din care peste 40% din străinătate. (MEC)