Parteneriat strategic BRD – GECAD ePayment

BRD Société Générale şi GECAD ePayment International anunţă lansarea serviciului comun BRD ePayment şi încheierea unui parteneriat strategic, o premieră în domeniul comerţului electronic din România.
Obiectivul parteneriatului este furnizarea împreună de soluţii de comert electronic, stabile, sigure şi eficiente, tuturor companiilor româneşti care doresc să îşi înceapă activitatea comerciala online sau care desfăşoară deja tranzacţii pe Internet. Acordul va permite şi gestionarea în comun, de către GECAD ePayment şi BRD Société Générale, a unor contracte de amploare în domeniul comerţului electronic. BRD ePayment este primul proiect de acest tip desfăşurat în România.
„Inovaţia reprezintă una dintre valorile care ghidează acţiunile BRD, iar domeniul e-commerce are nevoie în acest moment de un impuls puternic pentru a se putea dezvolta în continuare. Considerăm că asocierea noastra cu GECAD ePayment reprezintă acel impuls de care piaţa românească a serviciilor de e-commerce are nevoie” a declarat Hervé Barbazange, Director General adjunct al BRD-Groupe Société Générale.

„Acordul încheiat astăzi între companiile noastre este un gest firesc pentru o piaţă de comerţ electronic în plină dezvoltare aşa cum este cea din România. Ne bucură faptul că, împreună cu BRD, punem bazele unor pratici de comerţ electronic profesioniste, la nivel occidental”, afirmă Radu Georgescu, preşedinte GECAD Group.

”Din dorinţa identificării continue de soluţii inovative menite a simplifica viaţa clienţilor, BRD pune la dispoziţia clienţilor săi o ofertă completă de servicii de bancă la distanţă, inclusiv servicii de comerţ electronic. Începând cu lansarea serviciului E-Commerce BRD în ianuarie 2006, BRD se implică activ în dezvoltarea pieţei de comerţ electronic. Pe aceeasi linie a implicării active, considerăm că încheierea unui parteneriat strategic între o bancă si o companie care oferă soluţii integrate de procesare a plătilor online, precum BRD Société Générale şi GECAD ePayment, reprezintă următorul pas al dezvoltării comerţului electronic în Romania, realizând constituirea unui pol de forţă în domeniu.” afirmă Gheorghe Bavro, Director Carduri şi Canale la distanţă în cadrul Departamentului Strategie şi Marketing BRD Groupe Société Générale.
Parteneriatul se înscrie în strategia ambelor companii de dezvoltare a pieţei de comerţ electronic în România. Alături de oferta comercială, colaborarea presupune derularea unor proiecte comune de informare a publicului, comercianţi şi cumpărători deopotrivă, asupra beneficiilor tranzacţiilor online.
Punerea în comun a resurselor celor două organizaţii oferă comercianţilor online autohtoni un beneficiu dublu: accesul la o soluţie completă de comerţ electronic, alături de susţinerea oferită de un jucător principal în piaţa de servicii financiar-bancare. “Practic, ca urmare a acestui parteneriat, orice magazin virtual care alege soluţia BRD ePayment beneficiază de suportul şi expertiza celor două companii în domeniul tranzacţiilor online” afirmă Carmen Sebe, CEO la GECAD ePayment. „Ne aşteptăm ca numărul afacerilor online dar şi cel al cumpărătorilor pe Internet să crească ca urmare a efortului nostru comun”, adaugă Carmen Sebe. (GECAD ePayment)