Parteneriat initiat de Agentia Universitara a Francofoniei pentru invatarea limbii limbii franceze in mediul universitar

Agentia Universitara a Francofoniei (AUF), Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) au semnat miercuri, 24 aprilie, Conventia tripartita privind lansarea proiectului „Master in didactica limbii franceze ca limba straina", proiect initiat de Agentia Universitara a Francofoniei in Europa Centrala si Orientala.

Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 10.00, la sediul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Documentul va fi semnat de domnii Bernard Cerquiglini, rectorul AUF, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica si George Darie, rectorul interimar al Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Proiectul va incepe din data de 1 octombrie 2013 si se va desfasura in cadrul UPB prin intermediul unor cadre didactice de specialitate provenind de la universitatile membre in consortiul care sprijina derularea proiectului: Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea „Tudor Vladimirescu" din Craiova si Universitatea din Geneva. La sfarsitul cursurilor, absolventii vor primi diplome din partea Universitatii Sorbona Paris III.

Obiectivul proiectului, asa cum e definit de Agentia Universitara a Francofoniei, il reprezinta formarea unei noi generatii de profesori de limba franceza folosind metode de predare inovative si adaptate contextului socio-economic actual.