Parteneriat Connex – BCR

Connex si BCR anunta incheierea unui parteneriat de anvergura pentru asigurarea infrastructurii de comunicatii a BCR, la nivel national.
“Parteneriatul cu BCR, liderul industriei bancare din Romania, este un exemplu al capacitatii noastre unice de a furniza companiilor solutii dedicate de voce si de date, fixe si mobile, la un standard inalt de calitate, intr-o singura retea performanta de comunicatii. Prin complexitatea serviciilor oferite, valoarea initiala de 4 milioane USD a contractului si durata sa de 3 ani, acest parteneriat este de o reala importanta pentru ambele parti”, a spus Kevin Heaney, Vice Presedinte de Vanzari si Operatiuni Clienti, la Connex.
“In urma licitatiei publice desfasurate, Connex a fost compania care a raspuns in totalitate necesitatilor de comunicatii ale societatii noastre, printr-o solutie dedicata ce asigura o maxima eficienta operationala. Infrastructura proiectata este de natura sa asigure mobilitate, sa diminueze costurile si sa eficientizeze activitatea angajatilor nostri. Una dintre preocuparile noastre constante este sa oferim servicii de calitate clientilor nostri si cred ca acest obiectiv poate fi atins inclusiv prin implementarea unei retele de comunicatii la standarde internationale – infrastructura de comunicatii si cea informatica, fiind absolut necesare exploatarii si dezvoltarii sistemului bancar”, a spus Petre Preda, Vice Presedinte BCR.
Connex va dezvolta infrastructura de comunicatii pentru BCR, prin crearea unei retele virtuale private de tip IP MPLS, ce va conecta si deservi sediul central si cele 300 de sedii BCR raspandite pe intreg teritoriul tarii. In vederea utilizarii corespunzatoare a serviciilor sale, Connex va asigura instruirea specialistilor BCR si va oferi asistenta tehnica si interventii in teren. In plus, Connex va monitoriza permanent reteaua virtual privata, cu ajutorul unui grup special de suport, aflat la dispozitia clientului 24 de ore din 24. De asemenea, Connex se angajeaza sa ofere un standard ridicat de calitate a serviciilor, prin garantarea anumitor valori ale parametrilor de calitate. Connex a dezvoltat acest proiect pe baza experientei sale considerabile in furnizarea de servicii de voce si de date, beneficiind de avantajul acoperirii nationale a retelei noastre.
Connex ofera solutii integrate de comunicatii catre jumatate din companiile apartinand sectorului bancar din Romania. In luna august 2004, Connex a anuntat incheierea a peste o mie de parteneriate de servicii integrate de comunicatii (ISS) cu companii importante din Romania. Clientii Connex pentru servicii integrate provin din cele mai diverse domenii si industrii: bancar (18), asigurari (8), constructii (121), distributie (203), retail (46), transport (80), industrie (233), guvernamentale (39), medicale si farmaceutice (26), servicii (252).
Connex este liderul pietei de comunicatii mobile din Romania, cu 4.089.948 de clienti, la data de 30 iunie 2004. Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o filiala a Telesystem International Wireless Inc. (NASDAQ: TIWI; TSX: TIW). Actionarii principali ai Connex sunt Telesystem International Wireless (TIW), Canada, si Vodafone, Marea Britanie.