Partea macabra a modei: un designer vestimentar face haine doar pentru morti

septembrie 11, 2017

Pe vremea cand era studenta la design vestimentar, Pia Interlandi, nu si-a imaginat vreodata ca va ajunge sa creeze look-uri pentru trupuri neinsufletite. Clientii ei sunt fie bolnavi in faze terminale care au anumite cerinte pentru atunci cand va lovi inevitabilul sau persoane foarte prevazatoare care isi organizeaza din timp ultimul drum.

Acum a reusit sa construiasca o afacere de succes bazandu-se pe design-ul vestimentar pentru decedati si pe organizarea de ceremonii funerare. Pia Interlandi, care intre timp a obtinut si titlul de doctor cu o lucrare pe tema vestimentatiei pentru ceremonia inmormantarii, spune ca este o alegere de cariera care inca o uimeste, desi isi aminteste ca evenimentul care a orientat-o catre acest domeniu a fost un deces in familie.

Înmormantarea bunicului a fost primul eveniment in care s-a ocupat de vestimentatia persoanelor decedate. Chiar daca era un eveniment dureros, s-a consolat cu faptul ca a putu sa aiba grija de bunicul ei si „pe ultimul drum”.

Conform Dr. Interlandi, imbracarea mortilor era o ceremonie care avea loc in aproape toate familiile. Aceasta traditie s-a stins la mijlocul anilor 1800.

 

Sursa: www.abc.net.au

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro