Parizienii ies in strada pentru a apara drepturile porumbeilor

In timp ce catalanii ies in strada pentru a-si cere independenta, parizienii au probleme mult mai serioase. Mii de oameni s-au adunat pe strazile capitalei Frantei pentru a apara drepturile porumbeilor. Oamenii s-au manifestat impotriva initiativei primariei de a cumpara pasari de prada care sa se ocupe de porumbeii care murdaresc strazile si acoperisurile orasului.

Initiativa ii apartine primarului din al zecelea arondisment, Remy Feraud, care se astepta ca ideea sa sa fie primita „cu bratele deschise” de catre parizieni. Primarul vroia sa fondeze un detasament aerian de combatere a porumbeilor format din doi vulturi si trei soimi care urma sa se asigure ca pasarile din zona sunt disciplinate si pastreaza curatenia orasului.

Primarul a spus ca porumbeii pun in pericol sanatatea omului si nu numai. Din cauza efectului coroziv al excrementelor lor incarca administratia locala cu o cheltuiala de cel putin 150.000 de euro pe an, potrivit Le Parisien.

Argumentele nu i-au impresionat pe activistii parizieni pentru protectia animalelor, asa ca au pornit un protest prin care au incercat sa isi exprime pozitia, asa ca au iesit in strada pentru a se opune unei masri care, sustin ei, este doar una temporara. În cel mai bun caz, porumbeii vor fi alungati intr-un alt arondisment unde vor genera aceleasi probleme.

Comments

comments