În alte tari, cumpararea de parfumuri „la mana a 2a” este destul de frecventa și de cele mai multe ori se desfășoară fără probleme. Acolo, dar și la noi exista câteva temeri în ceea ce privește achiziția lor de la o persoana care le-a folosit înainte.
Prima este legată de igiena. Am discutat cu câteva săptămâni în urma pe parfumero.ro și am specificat faptul ca majoritatea parfumurilor sunt sigilate (ma refer la acel sigiliu care nu ne permite sa umblam în interiorul sa, sa adaugam chestii în lichid sau să-l inlocuim), deci este oarecum imposibil sa exista probleme din acest punct de vedere.
O alegație ceva mai ridicolă pentru sticlele de parfum folosite este că au o șansă mai mare să fie contrafăcute. Acum, nu știu cum sunteți voi și ce fac aceste produse contrafăcute cu timpul lor, dar nu ar avea sens ca o persoană care vinde parfumuri contrafăcute să își piardă timpul să facă un parfum contrafăcut convingător și apoi să nu îl umple până în vârf dinadins, apoi să încerce să îl vândă ca un autentic, dar la mână a două.
Persoanele vor observa că sticla nu este plină sau vor citii că este folosită și se vor aștepta să plătească mai puțin pentru un produs care nu este nou. Produsele contrafăcute sunt pe piață pentru a face bani - mai exact, cât de mulți bani posibil, din produse false.
Nu are sens pentru un falsificator să își tăie din profit, prin a face produse contrafăcute și apoi să încerce să le vândă la un preț și mai mic decât alte produse contrafăcute, pentru că produsul lor este la mână a două. Nu pot să spun că această este o regulă universală, dar, când te gândești mai bine, nu are sens faptul că multă lume crede că parfumurile folosite sunt mai susceptibile contrafacerii.
Nu am prea multă experiență cu sticlele de parfum care pot fi reumplute (nesigilate din fabricație), dar ele se află pe piața curentă. Printre producătorii renumiți de parfumuri, care nu sigilează sticlele parfumurilor, se număra și Bath and Body Works (sprayuri de corp), Calgon (sprayuri de corp), Victoria’s Secret (unele parfumuri, precum Sexy Little Things Noir), Hermes (majoritatea parfumurilor), Guerlain (până acum, doar linia L’Art et la Matiere nu este sigilată din fabricație).
Desigur, sunt mult mai multe produse de acest gen. Cel mai bun lucru este să cercetezi înainte să cumperi. Intră pe platforme online și vezi dacă cineva a menționat că sticla poate fi umplută dupa consumare. Dacă nu găsești informații cu privire la acest lucru, intră pe un forum de parfumuri și întreabă. Cineva trebuie să fi auzit de parfum și cineva va știi să îți răspundă la întrebare. Dacă rămâi la parfumurile la modă și la parfumurile de celebrități, poți să fi sigur că sticlă este sigilată din fabricație.
În concluzie, parfumurile care nu sunt sigilate din fabricație nu sunt neapărat rele sau neregulate. Mulți iubitori de parfumuri și colecționari iubesc sticlele care pot fi umplute dupa consumarea produsului, pentru că sunt un mod de a economisii bani. Când terminăm cu parfumul din sticlă, putem folosi recipientul cumpărând rezerve, pentru a folosi din nou produsul sau pentru a pune un alt parfum în recipient.
Cu siguranță prefer ca multe dintre sticlele mele să poată fi reumplute, ca să pot să le folosesc din nou, dar, acest lucru nu ajută în cazul cuiva care își face griji în privință contaminării; dacă cercetați atent, întrebați și știți ce cumpărați, veți găsi că parfumurile folosite nu sunt atât de rele.
Ați cumpărat vreodată parfumuri folosite? Ați repeta experiența?
» Preluat de pe LivePr.ro - Parfumul ar putea fi contrafacut: frica de parfumuri desigilate
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro