Paradoxal: Nevazatorii au cele mai multe cosmaruri

Un grup de cercetatori danezi a confirmat de curand faptul ca somnul persoanelor nevazatoare este tulburat de mai multe cosmaruri decat la persoanele fara probleme de vedere.

Rezultatele, publicate in revista „Sleep Medicine”, indica faptul ca, in medie, 25% dintre visele nevazatorilor din nastere sunt cosmaruri. Prin comparatie, doar 6% dintre aceste tipuri de vise apar la persoanele cu vedere normala.

Autorul studiului, Amani Meaidi, cercetator la Centrul Danez pentru Medicina Somnului, a declarat ca rezultatele confirma de fapt ipotezele potrivit carora tulburarile de somn sunt asociate cu emotiile experimentate de oameni atunci cand nu dorm.

Este recunoscut faptul ca visele sunt, de multe ori, o reflectare a sentimentelor sau trairilor oamenilor si toate aspectele care au un mare impact asupra lor se pot transpune, in diferite moduri, in timpul somnului.

„Aparent, persoanele nevazatoare experimenteaza in timpul zilei situatii mult mai amenintatoare sau mai periculoase decat persoanele cu vedere normala”, a adaugat Amani Meaidi. Astfel, acestia sunt mult mai expusi riscului de a experimenta tulburari de somn si cosmaruri pe timpul noptii.

Sursa: Metro