Papa a aniversat 80 de ani

Papa Benedict al XVI-lea a implinit ieri 80 de ani, ne informeaza publicatia Voice of America.
La doi ani dupa alegerea sa, tot mai multi oameni au inceput sa ii indrageasca stilul care pare a fi foarte diferit de cel al predecesourlui sau.
Celebrarile pentru cei 80 de ani impliniti de papa au inceput inca de duminica cand a avut loc o adunare in onoarea sa in piata Sfantul Petru. Conationali ai Papei au fost prezenti precum si o trupa bavariana.
De ziua sa, Papa a organizat o masa pentru cardinali si apoi a luat parte la un concert de Mozart si Dvorak la Vatican.
Noua carte scrisa de Papa despre Iisus a fost pusa in vanzare tot luni, fiind tradusa in cateva limbi.
Si angajatii Vaticanului au fost bucurati primind o zi libera precum si un bonus special cu aceasta ocazie.
Nascut la 16 Aprilie 1927, in Bavaria, Papa, a fost un copil linistit si inchis fiind parca pregatit pentru destinul care avea sa urmeze.
In Germania, a avut parte de experienta regimului totalitar al celui de-al doilea razboi mondial si a fost inregistrat in armata dar niciodata trimis pe front.
Viata de preot si-a inceput-o la varsta de 24 de ani. Totodata, a inceput si o cariera plina de succes ca profesor de filosofie si teologie. A devenit arhiepiscop de Munich in anul 1977 si la sfarsitul aceluiasi an a fost facut cardinal.
Pentru mai mult de 20 de ani, Papa a fost prefect al puternicei Congregatii pentru Doctrina si Credinta. A fost un prieten si un sfatuitor foarte apropiat al lui Papa Ioan Paul al II-lea.
Noul Papa a fost ales si a luat numele de Benedict in data de 19 Aprilie 2005.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro