Pantofi Puma de 1 milion de euro posibil contrafacuti

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Constanta Sud au descoperit, intr-un container, aproximativ 25 000 perechi pantofi sport, susceptibili a fi contrafacuti.

Actionand in baza analizei de risc si existand suspiciuni cu privire la felul si cantitatea de marfuri declarate, lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Constanta Sud, aflati in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amanuntit al marfurilor dintr-un container, sosit din China incarcat, conform documentelor insotitoare, cu incaltaminte.

Cu aceasta ocazie, au fost descoperite 25 174 perechi pantofi sport, cu fete din inlocuitori, inscriptionate ,,CHAEISS” si avand semnul distinctiv al marcii ,,PUMA’’, marfuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala.

Daca ar fi fost comercializati pe piata la pretul produselor originale, valoarea totala a pantofilor s-ar fi ridicat la aproximativ 3 400 000 RON (1 000 000 Euro).

Marfurile susceptibile a fi contrafacute au fost retinute de catre autoritatea vamala, conform prevederilor Legii nr. 344 / 2005, privind unele masuri pentru asigurarea drepturilor de proprietate intelectuala, la finalizarea cazului urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.