Panourile solare, solutia eficienta pentru obtinerea independentei energetice

decembrie 29, 2017

Intr-o lume marcata de tehnologii inovatoare, pe fondul unei societati de consum uriase, cu resurse naturale exploatate de multe ori fara ratiune si fara a avea in vedere perspectiva iminentei lor epuizari, o gura de oxigen o constituie utilizarea surselor de energie regenerabila, care intrebuintate pe scara tot mai larga pot amana sau chiar elimina efectele nefaste asupra mediului inconjurator, a apei, aerului si implicit asupra  sanatatii noastre. 

De aceea, este bine ca, in masura posibilitatilor, tot mai multi dintre noi sa apelam la acele dispozitive care functioneaza pe baza utilizarii de surse de energie regenerabila, in detrimentul altora care in timp ajung sa secatuiasca multe dintre resursele naturale.Printre acestea se numara panourile solare, care sunt categorisite in panouri solare fotovoltaice si panouri solare termice. Daca cei care locuiesc in apartamente nu pot dispune de acestea, proprietarii de case au la dispozitie o gama diversa de panouri solare care le pot oferi independenta energetica, ceea ce reprezinta o serie intreaga de avantaje importante, precum economie financiara considerabila, pentru ca odata instalate panourile nu vor mai aduce alte cheltuieli, fiind eliminata factura lunara care trebuie achitata furnizorilor traditionali de energie, iar intretinerea acestora nu presupune eforturi suplimentare.

In ceea ce priveste panourile solare termice, acestea capteaza energia solara pentru a furniza apa calda menajera in locuinta, apa incalzita pentru piscina sau poate reprezenta suportul pentru incalzire centrala. Aceste panouri solare termice sunt la randul lor de doua tipuri, realizate cu tuburi vidate sau plane. Prin functionarea panourilor solare termice se reuseste, pe toata durata sezoanelor primavara – vara – toamna obtinerea de independenta energetica in totalitate, dar nici pe durata iernii lucrurile nu stau rau, pentru ca eficienta lor se mentine fara probleme la aproximativ 80 la suta. Iar daca vorbim despre performanta lor, un singur panou pentru apa calda are capacitatea de a incalzi intre 100 si 150 de litri de apa cu ajutorul unui agent termic. 

De asemenea, cealalta categorie de panouri solare, respectiv cele fotovoltaice, au functia de a converti energia razelor solare in energie electrica. Desi combustibilul lor este energia solara, de care nu se poate beneficia la acelasi nivel tot timpul anului, in cea mai mica masura in sezonul rece, exista si acele variante de panouri solare care sunt dotate cu baterii de rezerva, care au rolul de a stoca in zilele insorite energie suficienta pentru a continua procesul fara sincope mari.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Panourile solare, solutia eficienta pentru obtinerea independentei energetice

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro