Panasonic alaturi de Mediagalaxy lanseaza primul player Blu-Ray din Romania

Panasonic lanseaza primul player Blu-Ray din Romania, modelul DMP-BD10, care va fi disponibil pentru achizitie in premiera in reteaua de magazine MediaGalaxy din Bucuresti, Constanta, Iasi, Brasov, Cluj, Sibiu si Timisoara.

Tehnologia Blu-Ray reprezinta inceputul unei noi ere in ceea ce priveste semnalul video High-Definition. Experienta Panasonic in privinta echipamentelor High Definition si-a spus cuvantul prin aparitia player-ului Blu-Ray DMP-BD10 care poate reproduce imagini de o calitate impresionanta. Iar pentru a beneficia la maxim de calitatea acestor imagini Panasonic lanseaza pe piata din Romania si televizorul cu plasma, Full HD, model TH-65PV600, capabil de a reproduce semnal 1080p (rezolutie 1920 x 1080 pixeli).

„Prin lansarea primului player Blu-Ray pe piata din Romania, Panasonic dovedeste inca odata faptul ca este unul din liderii pietei de electronice. Alaturi de televizorul plasma Full HD, model TH-65PV600, putem oferi o solutie completa High Definition clientilor nostri”, apreciaza Catalin Savulescu director al Panasonic Romania. „Panasonic se mandreste cu faptul ca este unul din promotorii tehnologiei Blu-Ray, cea mai importanta evolutie tehnologica de la lansarea discurilor DVD acum aproape 10 ani”.

„Prezenta player-ului Bly-Ray Panasonic in oferta magazinelor noastre, nu face decat sa intareasca faptul ca MediaGalaxy reprezinta locul ideal de unde puteti achizitiona produse de inalta tehnologie. Pasionatii de tehnologie au un partener sigur in reteaua MediaGalaxy”, apreciaza Costin Soare , Purchasing Manager Media Galaxy.

Tehnologia Blu-Ray ofera o experienta multimedia High Definition bogata, beneficiind de o calitate extraordinara a sunetului si a imaginii. Standardul Blu-Ray este suportat de mai mult de 170 de companii de top din industria electronicelor, computerelor, jocurilor video, mediilor de inregistrare, muzicii sau a studiourilor de film.

Player Blu-Ray Panasonic DMP-BD10

Specificatiile tehnice ale noului player Blu-Ray Panasonic vor satisface chiar si cerintele celor mai pretentiosi utilizatori. Tehnologia proprietara P4HD ofera o procesare precisa la nivel de pixel, cu peste 15 miliarde de pixeli procesati / secunda, iar convertorul video D/A pe 14 biti, 296MHz poate reda semnal video la calitate 1080i/720p. Datorita acestor tehnologii DMP-BD10 poate reproduce teoretic pana la 4400 miliarde de culori.
Pentru o conversie progresiva optima, procesarea trebuie sa fie in concordanta cu miscarea imaginii video. Procesorul P4HD analizeaza miscarea imaginii, clasificand-o in 16 categorii – de la stationara la miscare foarte rapida.

Discurile Blu-Ray ofera o capacitate de stocare de pana la 5 ori mai mare decat un DVD standard (25 GB spatiu de stocare la un disc Blu-Ray cu o singura fata si 50 GB la un disc Blu-Ray dubla fata), oferind astfel un spatiu de stocare mare pentru informatie video de inalta definitie. Pentru a beneficia de calitatea maxima a informatiei de inalta definitie, aveti nevoie de un aparat care poate procesa 62.2 milioane de pixeli / secunda. Modelul Panasonic DMP-BD10 ofera mult mai mult decat atat, prin puterea de procesare de 15 miliarde de pixeli / secunda si procesare audio192kHz/24 biti pentru fiecare din cele 8 canale.

Modelul DMP-BD10 poate reda o multitudine de formate de discuri video, inclusiv clasicele discuri DVD si CD, iar prin utilizarea iesirii HDMI poate reda semnal video la rezolutie 1080p. Player-ul Blu-Ray detecteaza automat formatul video de pe disc, aplicand automat procesarea necesara. Pentru obtinerea unui semnal neintretesut sau pentru scalarea imaginii, procesorul rapid P4HD al modelului Panasonic DMP-BD10 genereaza fiecare pixel in mod corect, pornind de la informatia obtinuta de la 60 de pixeli inconjuratori.

Cu ajutorul DMP-BD10, utilizarea facila face parte din experienta. Conectand modelul cu un receiver sau un televizor compatibil HDAVI (cum este si modelul de televizor plasma FullHD TH-65PV600), va puteti bucura de o operare fara probleme. Practic, prin apasarea unui singur buton, puteti porni receiver-ul si televizorul, comutand sursa de intrare pe video. Nu mai trebuie decat sa ajustati volumul in mod corespunzator.

Televizor plasma Full HD model TH-65PV600

Pentru prima data, gama de plasme Viera include un model Full HD, cu o diagonala de 65 de inch, care ofera o calitate exceptionala a imaginilor vizionate. Noul procesor si driver V-real PRO asigura un nivel exceptional al detaliilor, culorilor, si totodata al imaginilor in miscare.

Circuitul de reducere a zgomotului de miscare detecteaza modelul de miscare care tinde sa genereze zgomot si face ajustari astfel incat sa maximizeze calitatea imaginii. Acest fapt ajuta la producerea unor imagini curate si conturate, cu o graduatie extraordinara, chiar si in cazul scenelor ce contin miscari considerabile.

Sistemul Real Black Drive si noul filtru Deep Black se combina pentru obtinerea unei culori negre de o profunzime remarcabila, obtinand imagini cu zone intunecate redate cu detalii si claritate.

Procesarea video pe maximum 16 biti face posibila reproducerea imaginilor cu un numar de 3.072 de nuante de graduare. In acest fel, zgomotul de imagine care apare datorita insuficientei graduari este suprimat, chiar si in zonele cu detalii complicate, textura fina si expresii subtile.

Prin folosirea unei sticle mai subtiri pentru panou, Panasonic a fost capabila sa creasca transmisia luminii, in scopul creeari unei imagini mai stralucitoare cu un consum mai mic de energie. Duarata de viata, pana la reducerea luminiozitatii panoului cu jumatate este de aproximativ 60.000 de ore, care corespunde unei durata de 20 de ani, 8 ore/zi. (Panasonic)