Ouale sunt o sursa importanta de proteina precum si de diferiti nutrienti.
Ouale de gaina sunt cele mai comune oua. Acestea ofera o cantitate mare de proteina de calitate care contin aminacizi precum si cateva vitamine si minerale cum sunt vitamina A, riboflavin, acid folic, vitamina B6, vitamina B12, fier, calciu, fosfor si potasiu.
Sunt totodata si unele dintre cele mai ieftine alimente cu o gama completa de proteina: un ou mare contine aproximativ 7 grame de proteina.
Vitaminele A, D si E se gasesc in galbenus. Oul este unul dintre putinele alimente care contine in mod natural vitamina D care este produsa si in mod natural prin expunerea la soare.
Desi ofera multa proteina, oul contine putine calorii: 60 de calorii se gasesc in galbenus si 15 in albus.
Partea mai putin pozitiva legata de ou este cantitatea mare de colesterol care o furnizeaza. Un galbenus mare contine mai mult de doua treimi din cantitatea zilnica recomandata. Si aceasta parte insa este sub semnul intrebarii deoarece un studiu recent a aratat ca organismul uman nu absoarbe foarte mult colesterol din oua.
Ouale sunt recomandate si femeilor insarcinate continand o substanta care are un rol foarte important in dezvoltarea creierului.
Ca si alte alimente, si ouale au valori nutritionale diferite in functie de conditiile in care au trait si au fost hranite gainile de la care provin.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro