OTV amendat cu 250 milioane lei

OTV amendat cu 250 milioane de lei pentru nerespectarea dreptului la propria imagine

Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în sedinţă publică în data 2 iunie a.c. a decis amendarea postului de televiziune OTV, cu suma de 250 milioane lei.

Sancţiunea a fost aplicată ca urmare a încălcării în emisiunea, “ Dan Diaconescu Direct” difuzată în data de 1 iunie 2005, a prevederilor art. 14, alin. (1-3) din Decizia nr. 248/2004, privind protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine.

Invitatul emisiunii în cauză, domnul Corneliu Vadim Tudor a adus acuzaţii de natură să afecteze grav imaginea unor persoane, fără ca moderatorul să îi pună în vedere să indice probe în susţinera afirmaţiilor acuzatoare.

Corneliu Vadim Tudor a spus despre Corneliu Ciontu că, “ este o lichea” care, “ a luat de la oameni, de ordinul a zeci de miliarde de lei”, despre Miron Mitrea: “unul din marii gangsteri ai Romaniei, care trebuie băgat la puşcărie cu sau fără proces”, despre Dan Voiculescu, “colonel de securitate, care a furat 300 de milioane de dolari, banii securităţii, deci ai statului roman”, iar despre Adrian Năstase că, “ a încercat să spargă partidul nostru în 2002 prin Sever Meşca şi Ilie Neacşu, cu ajutorul lui Hrebenciuc, care le-a plătit 2 miliarde de lei, ca să tipărească acea mizerie de carte în două volume împotriva mea.”

în stabilirea cuantumului amenzii, C.N.A. a ţinut seama de faptul că, postul OTV a mai fost amendat de 4 ori pentru încălcarea Deciziei C.N.A. nr. 248/2004 privind protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, care prevede obligaţia moderatorului de a cere invitaţilor fie să probeze afirmaţiile acuzatoare, în situaţia în care aceştia lansează acuzaţii de natură penală sau morală, concrete, fie să indice proble care le susţin. (CNA)