Ototo: Crează muzică din orice

mai 15, 2014

Ototo este un proiect creat de cei de la Dentaku. Este un sintetizator care poate transforma orice obiect, de la legume şi fructe, până la mobilă, într-un instrument muzical printr-o conectare a celor două prin cabluri. Apoi, folosind proprietăţile conductive ale obiectelor, prin simpla lor atingere, poţi crea muzică.

Nick Sherrard, coordonatorul departamentului de dezvoltare digitală şi comunicare al agenţiei Sound and Music, consideră că “Este o metodă prin care poţi folosi tehnologia pentru a interacţiona. Oricine poate folosi sintetizatorul, dar de cele mai multe ori sunt necesare mai multe persoane”.

Sherrard consideră că instrumentele produse în casă pot avea success pentru mai multe categorii de oameni, în special copii, dar mai mult ca şi acompaniator al instrumentelor tradiţionale.

Un sistem similar a fost adaptat pentru instrumente care pot fi purtate, precum gecile cu percuţie pe care participantul William Close le-a purtat la emisunea America’s Got Talent, sau chiar instrumente care pot fi mâncate, precum îngheţata care este activată cu atingerea limbii.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro