Orlando Nicoara a parasit NetBridge

Orlando Nicoara, boss-ul de la NetBridge si-a anuntat demisia in cadrul propriului website (www.orlando.ro), lasand in urma cea mai puternica companie de pe internetul romanesc.

Text-ul original, preluat de pe www.orlando.ro

ce am facut in ultimii 5 ani?

– in august 2001 Bogdan ma convinge sa ma alatur echipei Netbridge care deja avea doua site-uri de succes, Okazii.ro si Trafic.ro, ambele lansate in 2000. Impreuna aveam sa facem una dintre cele mai bune echipe de pe netul romanesc el fiind focusat pe project management iar eu pe business. cu aceasta miscare ajunge la Netbridge si reteaua de publicitate formata de mine la Ad.ro precum si know how-ul necesar (intre 1999 si 2001 lucrasem cu toate marile agentii din SUA pe partea de publicitate) pt operarea acestui business. Boom.ro, agentia de publicitate online a Netbridge-ului se lanseaza in octombrie cu o campanie pt ING si devine liderul pietei imediat dupa lansare.

– in toamna lui 2001 se lanseaza Hit.ro, site-ul de joburi ce trebuia sa detroneze Bestjobs. Nu a reusit din varii motive, in special de ordin tehnic.

– in feb 2002 se lanseaza Aman2.ro, un proiect revolutionar de dating online gandit de Bogdan in cele mai mici detalii. Un site care si acum, la 4 ani de la lansare, poate fi socotit unul dintre cele mai bune site-uri pe segmentul sau. Lansarea e un succes complet, in 10 zile site-ul intra in top10 in Trafic.ro. Decizia de a introduce plata a fost una dintre cele mai gresite decizii de business si a venit pe fondul presiunilor de a duce Netbridge la break-even, lucru realizat in dec 2003.

– in 2003 Netbridge achizitioneaza de la Ditzi majoritatea in site-ul Referat.ro, Ditzi devenind astfel primul partener Netbridge. Ulterior este achizitionat si e-referate.ro iar echipa lui Ditzi lanseaza 220.ro si SfatulMedicului.ro. S-a dat startul la ceea ce va deveni cel mai important grup de pe internetul romanesc, o viziunea impartasita de mine si Bogdan.

– tot in 2003 Netbridge achizitioneaza Sentimente.ro, concurentul Aman2, una dintre cele mai bune achizitii facute si se lanseaza Hr-Romania, site-ul de joburi ce va fi pozitionat pe segmentul middle si top.

– 2004 este anul trecerii pe profit la Netbridge. Se achizitioneaza Myjob.ro pentru a resuscita Hit.ro si a continua batalia cu Bestjobs si eJobs. Boom isi consolideaza pozitia pe piata cu o cota de +70%.

– in ian 2005 Netbridge se muta in noua locatie, o cladire cu spatii generoase si o scara mizerabila. Pana atunci am stat inghesuiti ~ 10-12 oameni intr-un apartament de doua camere in care bucataria fusese transformata in birou (”firma de garsoniera” cum ne numea concurenta). La noua locatie suntem deja 25 de oameni. Incep achizitiile: Curs-Valutar.ro, Animale.ro, Kestionare.ro, Statistici.ro. Se lanseaza si T3.ro, serviciul de analiza avansata a traficului unui site. Se relanseaza Okazii.ro, unul dintre cele mai importante proiecte Netbridge ce va deveni rapid numarul 1 in segmentul sau. Se relanseaza Myjob …

– In feb.2005 Bogdan decide sa plece in Noua Zeelanda de unde va coordona proiectul Traceics. Preiau functia de director general la Netbridge.

– incep negocierile cu Imobiliare.ro, Vodanet, Imedia, Softure, Weblog. In feb. se inchid negocierile cu Vodanet care va deveni parte din grupul de internet (Netbridge nu are actiuni in Vodanet), apoi cele cu Imobiliare (aceeasi situatie ca la Vodanet), Softure, Weblog si Imedia (similar). Softure, achizitionata 50% de Netbridge si 50% de Vodanet, a fost una dintre cele mai strategice achizitii facute. Imedia devine membru in grup in vara anului trecut, o alta decizie strategica foarte importanta pt ca practic 3 din cei 4 mari playeri din internetul romanesc sunt in aceeasi curte izoland Neogenul.

– Netbridge incheie anul cu o cifra de afaceri de 3 ori mai mare ca in 2004 la fel ca si numarul de angajati (~ 75 la finalul anului trecut). Incep negocierile cu Infoturism, Jucaushii. Desi initial acestea trebuiau sa fie sub Netbridge se ia decizia sa devina playeri separati.

– Toate negocierile si achizitiile de mai sus, cu exceptia Referat + Sentimente (purtate impreuna cu Bogdan) au fost initiate si conduse de mine. Toti au venit pentru ca le-am impartasit o viziune despre ceea ce am putea face impreuna. Cu unii am reusit cu altii, din pacate, nu.

– Feb. 2006, Netbridge achizitioneaza cota de 50% din Softure de la Vodanet.

– In mai anul acesta Netbridge incepe negocierile cu Ziare.com, site ce va fi achizitionat in cele din urma si mutat la Imedia. Weblog este scos din Netbridge si devine player separat iar Netbridge-ului i se interzic noi dezvoltari pe motiv de “focusare”. Lucrul la noul site Hit.ro (portal IT/Tehnologie) si la proiectul Auto.ro e prea avansat pt a renunta la ele.

– Iunie 2006. Netbridge impreuna cu Camera de Comert si Industrie lanseaza news360.ro, un proiect ce combina zona de stiri cu cea de business.

– 22 Iunie 2006. Imi prezint demisia din toate functiile detinute la Netbridge, lasand in urma cea mai puternica companie de pe internetul romanesc. A fost cea mai grea decizie luata de mine pana acum. In septembrie s-ar fi implinit 5 ani. A fost frumos. Le multumesc colegilor din echipa Netbridge si partenerilor pt tot si le urez mult succes. Voi ramane in internet pt ca asta stiu sa fac cel mai bine.

Preluat de pe www.orlando.ro