Orice firma are nevoie de consultanta PSI

Poate ca de cele mai multe ori multi nu iau in serios consultanta PSI la locul de munca, insa este un lucru pe cat se poate de important. O firma in toata regula nu poate functiona fara PSI, insa discursul nu incepe si nici nu se termina cu o firma de mari dimensiuni. Chiar si un aprozar are nevoie de autorizatie PSI pentru a putea functiona. Un alt factor obligatoriu pentru o firma sau institutie publica ar fi existenta hidrantilor si a sprinklerelor interioare.

Firma securitatepsi.ro se ocupa si de instalatie hidranti, cat si de instalatie sprinklere. Prin efectuarea instructajului PSI specific locului de munca se urmareste sa se asigure participantilor cunostinte referitoare la: 

– caracteristicile fizico-chimice ale substantelor, materialelor si produselor utilizate la locul de munca; 

– conditiile care determina sau favorizeaza producerea accidentelor si avariilor tehnologice si cauzele potentiale de incendiu si/sau de explozie specifice locului de munca, precum si masurile de prevenire a acestora;

– descrierea, functionarea, monitorizarea si modul de interventie la instalatiile si sistemele de siguranta ale masinilor si utilajelor de la locurile de munca, inclusiv cele de prevenire a avariilor tehnologice;

– descrierea, functionarea, amplasarea si modul de actionare a instalatiilor, utilajelor, aparatelor, dispozitivelor si mijloacelor de protectie impotriva incendiilor;

– conceptia de interventie in cazul producerii unei situatii de urgenta si continutul documentelor operative de raspuns; 

– sarcinile specifice pentru prevenirea situatiilor de urgenta, cauzele potentiale de incendiu si realizarea masurilor specifice de protectie civila.

Sistemele de detectare a focului, alarmele si sistemele de semnalizare de incendiu, sunt toate parti extrem de cruciale si au un rol foarte important in protejarea cladirilor industriale. Acestea pot avea rol de actor principal, sau un rol de suport. Acest gen de cladiri industriale au un cod, in care le este impusa o anumita cantitate de materiale inflamabile si periculoase pe care o pot detine, si in functie de acestea cladirile industriale sunt clasificate in cladiri cu un risc scazut sau cu un risc foarte ridicat de pericol. Si cu orice sistem de prevenire a unui incendiu sau orice proiect de protectie, nou sau deja existent, echipa de ingineri trebuie sa studieze atent, sa se documenteze si sa analizeze tot procesul ce are loc, modul de depozitare si materialele, dar, de asemenea, si caracteristicile proprietatii care pot afecta si pot pune in pericol siguranta acelei cladiri.

Multe din aceste cladiri, dar nu toate, fie ca sunt cladiri industriale, fabrici sau hale de depozitare, sunt construite in spatii foarte mari, vaste si intinse. Iar acest spatiu in care sunt construite, furnizeaza o foarte mare sursa pentru caldura si fum, dar si foarte multe cai pentru ocupantii acestor cladiri sa se poata refugia si salva din fata unui incendiu.

Securitatepsi.ro este firma care se ocupa de instalatie sprinklere si nu numai. Pentru o firma, fie ca este la inceput de drum sau deja in activitate de cativa ani, este la fel de important sa respecte legea, folosind serviciile de mentenanta PSI oferite de catre securitatepsi.ro! Este important ca firmele sa respecte normele in vigoare!

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro