Orban: Vom transmite centrelor acreditate să facă testul COVID pentru cei care au sejururi în Grecia

iulie 10, 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că le va transmite prefecților și structurilor anti-Covid din subordine, la conferința de sâmbătă, să vină în întâmpinarea românilor care au vacanțe planificate în Grecia pentru ca centrele acreditate de testare să-i ajute cu testele Covid.   

 

 

Anunțul premierului are legătură cu decizia autorităților grecești care au anunțat vineri că nu vor mai permite intrarea turiștilor în Grecia fără test Covid negativ făcut cu cel mult 72 de ore în urmă. 

Guvernul grec a decis vineri noile măsuri pentru protecția sănătății populației împotriva pandemiei de coronavirus, printre aceste măsuri fiind și condiționarea intrării în țară pe la Promachonas (vama Kulata) de un test negativ pentru COVID-19 făcut în ultimele 72 de ore. Decizia a fost luată în ședința de vineri a guvernului grec organizată în sistem de videoconferință de premierul Kyriakos Mitsotakis.

Astfel, cei care intră de la postul de gardă de frontieră din Promachonas (Kulata) trebuie să fi fost testați pentru boli coronariene până la 72 de ore înainte și să fie negativi. ompletarea PLF (formular de intrare în țară) trebuie să fi fost făcută cu 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Ce a decis guvernul grec:

Cei care intră din motive neesențiale, de la ora 6.00 marți, 14 iulie 2020, pe la punctul de control de la frontiera din Promachonas (vama Kulata), trebuie să afișeze un rezultat molecular test negativ (PCR) pentru Covid-19, făcut cu 72 de ore înainte de a ajunge la graniță.
Obligația de a completa formularul de localizare a pasagerilor (PLF) rămâne în vigoare. Timpul minim de completare a PLF este limitat la 24, nu la 48, cum era până acum, înainte de intrarea în Grecia.
Vor fi intensificate controalele, circa 300, care să verifice respectarea protocoalelor de sănătate anti-Covid.

Creșterea cazurilor de coronavirus a îngrijorat guvernul de la Atena.

29 de turiști care au fost supuși unui test la Promachonas au avut rezultate pozitive pentru coronavirus. Cu toții sunt turiști veniți din Bulgaria și România.

Duminica trecută, guvernul a decis suspendarea accesului cetățenilor sârbi în țară până pe 15 iulie.

De asemenea, în urmă cu o zi au fost anunțate 50 de cazuri noi în Grecia, din care 27 au fost „importate”.

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro