Orban, despre votul UDMR la rectificarea bugetară: E regretabil

Premierul Ludovic Orban consideră regretabil votul dat de UDMR, marți, alături de PSD la rectificarea bugetară, după ce partidul condus de Kelemen Hunor și-a arătat disponibilitatea de a deveni parteneri la guvernare alături de liberali.

„Este regretabil faptul că după ce au fost alături de noi în Comisia de buget-finanţe şi n-au participat la această decizie, au schimbat poziţia şi într-un fel au avut o contribuţie la această decizie a PSD", a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, cu privire la votul dat de UDMR pentru mărirea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor pentru copii.

Cu atât mai mult, a spus Orban, PNL trebuie să câștige detașat alegerile parlamentare pentru a nu mai fi nevoie de alianțe care să complice actul guvernării.

„În ce ceea ce ne priveşte pe noi, PNL, ne interesează să câştigăm alegerile cu un scor cât mai mare, astfel încât să nu fie necesare alianţe foarte ample care să complice guvernarea României. România are nevoie în următorii ani – nu numai patru ani, în următorii opt până la zece ani – de o guvernare stabilă, coerentă, care să acţioneze clar, precis, pentru o dezvoltare rapidă a României, pentru o creştere a venitului oamenilor, pentru o modernizare reală a României, pentru o creştere a vitezei de realizare a tuturor proiectelor în societate şi în economie", a mai spus preşedintele PNL.

Liderii UDMR au sprijinit în plenul Parlamentului majorarea pensiilor cu 40%, spunând că este vorba de consecvență și predictibilitate. În Comisiile de specialitate, reprezentanții UDMR nu au dat votul pentru Raportul votat marți  în Parlament.

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că va ataca la Curtea Constituțională legea adoptată marți de „majoritatea toxică” a PSD din parlament, care prevede creșterea pensiilor cu 40% . El i-a acuzat pe „criminalii economici de la PSD” că nu fac altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată și a spus că prin decizia sa de marți, PSD vrea să blocheze bugetul, pentru a nu mai fi, bani de pensii, salarii și cheltuieli sociale.

 

Sursa: europalibera.org