Orange extinde acoperirea EDGE la nivel national

Incepand din data de 25 noiembrie, Orange, liderul telecomunicatiilor mobile din Romania, extinde acoperirea EDGE la nivel national pentru a oferi cat mai multor romani acces la serviciile video si la internet de banda larga.

In octombrie 2004, Orange a lansat in premiera pe piata romaneasca servicii video si televiziune in direct pe telefonul mobil, atat prin EDGE cat si prin GPRS. Daca in momentul lansarii, in 2004, EDGE era prezent in 4 orase, din 25 noiembrie 2006 clientii Orange din toata tara vor putea folosi serviciile de date broadband. De asemenea, vor avea acces direct de pe telefonul mobil la portalul Orange World, care gazduieste 16 posturi TV in direct, 4 posturi de radio, emisiuni TV inregistrate, concerte si meciuri de fotbal in direct, stiri si videoclipuri muzicale.

Portofoliul de servicii prin tehnologia EDGE a fost dezvoltat atat in directia continutului wap cat si a solutiilor de date. In prezent, clientii Orange din toata tara au la dispozitie solutii de acces in timp real la contul de e-mail, precum Orange Mail Enterprise, si solutii de transfer de date pentru calculator, folosind cardul de date Option 3G/EDGE sau modemul USB Option Icon 3G/EDGE.

“Orange Romania a dezvoltat cea mai extinsa retea mobila integrata din tara. Serviciile de date broadband sunt accesibile acum prin EDGE la nivel national si prin 3G in 10 mari orase din tara. In paralel cu reteaua EDGE, vom continua sa dezvoltam reteaua 3G, care va acoperi 20 de orase pana la sfarsitul lui 2006, iar anul viitor vom dezvolta reteaua HSDPA. Orange va urmari atent in continuare necesitatile clientilor pentru a putea oferi pachete de servicii competitive si relevante prin intermediul celor mai evoluate tehnologii din lume”, a declarat Thierry Millet, Director Comercial la Orange Romania.

Pentru a se familiariza cu serviciile si a vedea ce li se potriveste cel mai bine, clientii Orange pot incerca gratuit de 2 ori pe an orice optiune din programul Try, timp de 2 luni fiecare. Astfel, incepand de saptamana viitoare, abonatii Orange au ocazia sa descopere si sa testeze mesajele scrise si multimedia, TV Live, internet si e-mail mobil, Info 311. (Orange)