Orange Business lansează raportul Business Internet Security 2023

noiembrie 23, 2023

București, 23 noiembrie 2023. Orange Business lansează noul raport Business Internet Security 2023, ce oferă o imagine detaliată asupra provocărilor din domeniul securității cibernetice din ultimul an în contextul revoluțiilor tehnologice precum generative AI. Ajuns la a șasea ediție, noul raport pune la dispoziția experților din domeniu, dar și a mediului de afaceri deopotrivă, informații despre cele mai frecvente atacuri cibernetice întâmpinate la nivelul pieței locale, predicții pentru 2024, dar și soluții concrete furnizate de Orange Business pentru protecția companiilor și a administrațiilor publice.

Distribuția atacurilor pe verticalele de business din România

Conform raportului realizat de experții Orange Business ce au analizat peste 11 milioane de amenințări identificate lunar de serviciul Business Internet Security, a fost observată o creștere constantă a numărului de atacuri cibernetice. Analiza datelor din acest an a arătat că sectorul energetic a fost cel mai afectat, înregistrând 31% din totalul atacurilor, urmat de transporturi cu peste 22%, sectorul guvernamental și cel al serviciilor publice cu 19%, retail cu 19,7% și cel de sănătate cu peste 10%.

Tipuri de amenințări cibernetice și distribuția lor pe regiuni

2023 a fost un an al ransomware-ului, continuând tendiță din anii anteriori, ce s-a manifestat printr-un număr crescut de atacuri care au afectat numeroase companii și au generat pierderi totalizând zeci de miliarde de USD. Datele analizate au arătat că atacurile de tip ransomware continuă să se propage atât prin vectori clasici precum e-mailuri, rețele sociale și descărcarea de fisiere din surse nesigure, cât și prin metode noi, precum atacurile inițiate din browser. Într-un top al celor mai răspândite tipuri de atacuri, pe primul loc se plasează ransomware-ul cu peste 34%, urmat de phishing cu 31% pentru al treilea an consecutiv, în timp ce pe locul 3 s-au aflat atacurile de tip DDoS ce au însumat 27% din totalul incidentelor.

Din punct de vedere al distribuției la nivel național, cele mai multe atacuri au vizat regiunea București, aceasta însumând aproape 40% din totalul amenințărilor, urmată de regiunea de Sud-Est cu 27,13% și regiunea Banatului cu 16,27%. Astfel, Bucureștiul se află pe primul loc, cu o medie de 980.000 de atacuri prevenite în fiecare lună, urmat de Constanța cu o medie de 670.000 de atacuri lunar, in timp ce Timișoara se află pe locul trei cu aproape 340.000 de amenințări detectate și blocate în fiecare lună.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro