Optimizare SEO –  ce trebuie sa stii pentru o buna pozitionare in SERP

Asa cum exista o serie de modificari ce pot fi aduse site-ului pentru a imbunatati traficul generat de motoarele de cautare catre acesta, exista si o serie de aspecte ce trebuie evitate, tocmai pentru a nu restrictiona acel trafic generat de motoarele de cautare.

Inainte de a incepe orice fel de prezentare, tin sa sublinez faptul ca pentru a promova un site (din orice categorie) cel mai important factor este continutul sau, atat prin cantitate cat si (mai ales) prin calitate.

Astfel, conform adultseo.ro, un site cu un continut decent, si de calitate, care aduce informatii noi fata de concurentii sai directi din acelasi domeniu, va avea cu siguranta avantaj, comparativ cu un alt site, care nu se deosebeste prea mult de concurenta sa.

Continutul este “regele”

Fii atent ca textul sa poata fi urmarit usor si structureaza continutul coerent. Un factor important al SEO este crearea de continut unic si de foarte buna calitate si foloseste cuvinte cheie pentru a crea linkuri interne catre celelalte pagini ale siteului tau. Acest fenomen, care poarta numele de “anchor text”, va ajuta motoarele de cautare sa stie despre ce este vorba in site-ul respectiv.

Linkurile de tipul “click aici”, care nu ofera nicio descriere, nu vor fi de niciun folos cand vine vorba de vizibilitate. De asemenea, linkurile construite de tine trebuie sa fie catre alte site-uri de incredere, poate chiar mai bine cotate decat site-ul tau, ale unor autoritati in domeniu. Analizeaza linkurile competitiei pentru a afla ce mai poti adauga si tu.

Foloseste toate platformele de social media

Foloseste toate platformele de social media (facebook, twitter, blogger, wordpress) pentru a crea awareness si linkuri. Un alt factor important pentru SEO este dezvoltarea unei relatii cu mediul de afaceri in care tu ai intrat. Distribuirea de cunostinte online poate fi o tactica foarte buna de a dobandi linkuri, dar ofera si expunere catre site-urile care ofera stiri.

Implica-te prin crearea unui blog, care este foarte bine cotat de catre Google, datorita continutului reactualizabil cu usurinta si datorita structurarii informatiei. Prin intermediul blogului poti intra in legatura cu ceilalti specialisti din domeniu mult mai usor. Citeste si comenteaza si pe celelalte bloguri pentru a obtine expunere si noi linkuri. Foarte important este sa iti construiesti blogul pe propriul domeniu, pentru a beneficia de linkurile catre postarile tale.

Foloseste intelept toate canalele de comunicare media, intra in grupurile de facebook, flickr, twitter, pentru a-ti extinde reteaua de cunoscuti care pot creste expunerea site-ului tau.

Acestea sunt doar cateva dintre elementele pe care le poti folosi pentru un SEO care sa functioneze, cel putin pentru inceput. Pe masura ce vei dobandi experienta, cu siguranta, efectele pozitive vor fi tot mai evidente si rabdarea iti va fi rasplatita.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Optimizare SEO –  ce trebuie sa stii pentru o buna pozitionare in SERP