Exista mai multe tipuri de opal, cu o frumusete aparte datorita reflexiilor irizate si jocului fascinant de culori datorat fenomenului de interferenta si anume opalul cristal, opalul alb, opalul negru, dubleta de opal, opalul negru matrice, opalul semi-negru, opalul negru de cristal sau opalul de foc, cel cu nuante de rosu, datorate continutului de cupru. In termeni simpli acestea se pot imparti in doua grupe mai usor de retinut si anume opal inchis la culoare si opal alb.
Cu culori intrepatrunse, opalul poate fi transparent sau translucid, iar valoarea pietrei este data in mare masura de efectul opalescent.
Vechii romani au clasat opalul mai presus de toate celelalte pietre pretioase si au platit preturi ridicate pentru acesta, deoarece credeau ca aduce lux si avere. Chiar Pliniu, celebrul autor si filozof naturalist, a descris opalul: “având un foc stralucitor de granat (rubin sau granat), purpuriu glorios de ametist, verde smarald ca marea si toate acele culori stralucesc impreuna amestecat intr-un mod incredibil.”
Când Marc Antoniu a dorit sa prezinte Cleopatrei un inel cu opal, senatorul Nonius a fugit cu inelul nevrând sa renunte la el.
Grecii antici credeau ca opalul confera daruri de previziune si profetie. Theophrastus, cel care a pregatit cea mai veche carte existenta despre pietre pretioase, l-a citat in ea pe prietenul sau Onomacritus: “delicatesa de opal imi aminteste de un copil iubitor si frumos” . Alt mit este cel oferit de Zeus, regele grec al zeilor, care de fericire ca i-a invins pe titani, a plâns iar lacrimile sale s-au transformat in opale când au atins pamântul.
In Asia opalul este considerat simbol al sperantei. Zeita indiana a curcubeului a fost atât de frumoasa incât multi zei de sex masculin au cautat favoarea ei si in cele din urma, ca un act disperat de a scapa de avansurile lor, ea s-a transformat in opal, purtând culorile curcubeului.
In Evul Mediu, femeile blonde purtau coliere cu opal pentru a-si proteja parul sa nu-si piarda culoarea si deasemenea era considerata o piatra care ar putea oferi norocul, deoarece se credea ca poseda toate virtutile fiecarei pietre pretioase si a carei culoare a fost reprezentata in spectrul de culori al opalului.
Aborigenii australieni au inteles energia si frumusetea unica a opalului. Ei l-au denumit “Sarpele Curcubeu” si i-au descris crearea: “Creatorul a luat culorile curcubeului si le-a pus in piatra pentru a face opalul”. O alta poveste spune cum Creatorul, calatorea pe un drum de curcubeu pentru a raspândi un mesaj de pace pe pamânt. Cu fiecare pas, pietrele de sub picioare sale, se transformau in opale ca mici curcubee tangibile.
Se spune ca opalul te ajuta sa-ti cresti increderea in propria persoana si capacitatea de seductie. Sau te apara in egala masura de influentele astrale negative, precum si de cele telurice sau de deochi si reprezinta o pavaza si impotriva afectiunilor generate de traume si infectii, fiind in acelasi timp benefic pentru vaz, auz si impotriva durerilor de cap. Având un puternic rol protector pentru sanatate, se spune ca usureaza nasterea, regleaza nivelul de insulina si este benefic pentru sistemul digestiv, renal si sangvin, pentru splina, pentru timus, dar si in caz de febra si infectii. Este o piatra care il ajuta pe purtator sa-si scoata la iveala intregul potential, ii confera farmec si frumusete, carisma si incredere in propria persoana si, nu in ultimul rand, noroc si bogatie, energie fizica si relaxare.
Te ajuta totodata sa scapi de instabilitatea emotionala, de starile tensionate, de incordare si nervozitate, sau sa eviti atitudinile ciudate, bizare si extravagante, respectiv oscilatiile temperamentale. Si nu numai sa eviti starile negative, ci sa te bucuri in locul lor de dragoste, de trairile romantice, dar si de succesul material.
In concluzie, purtând bijuterii din argint cu opal veti putea evita starile negative si va veti bucura de dragoste, de trairile romantice, dar si de succesul material. Protectoare si romantice, pietrele de opal le puteti gasi in cele mai rafinate bijuterii.
Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.
Despre Comaccent
Datorita experientei de peste 22 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.
» Preluat de pe LivePr.ro - Opalul la Accent Bijuterii – intre mit si
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro