ONG-urile din Romania premiate pentru – Cele Mai Bune Rapoarte Anuale

Vineri, 16 februarie a.c., la resedinta Ambasadorului Marii Britanii, dl. Robin Barnett, incepand cu orele 17.30 va avea loc ceremonia de decernare a premiilor „Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania”.

Evenimentul este organizat de Federatia Forumul Donatorilor din Romania si Vodafone Romania, in calitate de sponsor principal. Ceremonia va fi prezentata de dna Mihaela Radulescu.

La a 5-a editie a concursului „Cele mai Bune Rapoarte Anuale” realizate de ONG-uri s-au inscris 37 de organizatii neguvernamentale. In cadrul concursului se acorda 8 premii, dupa cum urmeaza: pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mari (cu buget peste 100.000 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri medii (cu buget intre 21.000 euro si 99.999 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mici (cu buget sub 20.000 Euro), premiul pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat.

Incepand cu aceasta editie vor fi acordate noi premii: premiul pentru reflectarea in raportul anual a campaniei 2%, premiul „Un pas pentru sustenabilitate” pentru reflectarea in raportul anual a activitatilor generatoare de venituri, premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de organizatii neguvernamentale din mediul rural, premiul pentru cea mai buna reflectare a activitatii de advocacy si imbunatatire de politici publice.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul ceremoniei ce va reuni reprezentanti ai ambasadelor, finantatorilor, companiilor private, sectorului neguvernamental, oficialitati si presa.

Prin lansarea concursului în anul 2002, Forumul Donatorilor din Romania doreste sa sustina un proces menit sa incurajeze o buna practica in randul organizatiilor neguvernamentale din Romania – cea a rapoartelor anuale ca instrumente pentru transparenta si responsabilitate.

Detalii suplimentare puteti gasi la adresa www.donorsforum.ro.