OMS: Există un deficit de circa 6 milioane de asistenți medicali

aprilie 7, 2020

La nivel mondial există doar 28 de milioane de asistenți medicali, cu 5,9 milioane mai puțin decât ar fi necesar pentru a asigura oferirea adecvată de servicii mediale pentru o populație globală în creștere, arată un raport prezentat de Organizația Mondială a Sănătății.

Peste 80% din numărul total de asistenți medicale lucrează în țări care cumulează doar jumătate din populația lumii, în timp ce în Africa, sud-estul Asiei, regiunea din estul Mediteranei și anumite părți din America Latină există un deficit.

Într-un raport privind situaţia ofertei de asistenţă medicală pe plan mondial, agenţia ONU, campania internaţională Nursing Now şi Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) evidenţiază rolul crucial al asistenţilor medicali profesioniştilor care reprezintă mai mult de jumătate din personalul medical.

„Asistentele sunt coloana vertebrală a sistemelor de sănătate", se arată într-un comunicat al directorului general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de CNBC.

„Astăzi multe asistente sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19", a amintit oficialul OMS.

Organizația Mondială a Sănătățății a cerut angajarea a cel puțin 6 milioane de asistenți medicali până în 2030 pentru a rezolva criza generată de deficitul de specialiști care se luptă cu pandemia de coronavirus.

Mary Watkins, coautoare a raportului, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că ţările cele mai înstărite, care nu formează suficient personal, depind de imigranţi şi, drept consecinţă, agravează penuria de cadre în ţările de origine ale acestora.

Referitor la pandemia COVID-19, Mary Watkins a solicitat testarea infirmierilor, în contextul în care unele rapoarte indică o rată de infectare în rândul acestora de 9% în Italia şi de până la 14% în Spania.

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro