Obezitatea la copiii americani a depasit apogeul

mai 29, 2008

Se pare ca procentajul copiilor americani cu probleme de greutate sau obezi este in scadere dupa o crestere accentuata inregistrata in ultimii 25 de ani, informeaza Yahoo News.
In 2003-2004 si 2005-2006 32% dintre copii aveau probleme de grutate, 16% erau obezi, iar 11 % sufereau de obezitate extrema, potrivit unui sondaj realizat de Centrele Federale pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Aceste niveluri par sa se fi stabilizat dupa ce au crescut fara incetare inca din 1980.
Specialistii sunt sceptici in privinta scaderii procentului de copii obezi. totusi spun ca, daca aceasta scadere este una reala, a fost posibila datorita eforturilor depuse e scoala si de parinti pentru a-i indemna pe copii la mai multa miscare. In orice caz este prea devreme sa desfaca sticlele de sampanie, spun expertii din domeniu.
Studiul care aduce o urma de speranta in combaterea obezitatii infantile a fost realizat pe 8.165 copii cu varste cuprinse intre 2 si 19 ani. Rezultatele obtinute sunt credibile doarece subiectii au fost analizati in persoana de specialisti care le-au masurat greutatea si inaltimea.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro