Obezitatea la copii din tarile in curs de dezvoltare, a atins o cota alarmanta

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), obezitatea la copii sub 5 ani a atins cote alarmante in ultima perioada.

Studiul care a avut loc pe o perioada de 2 ani in mai mult de 100 de tari a ajuns la concluzia ca sistemele politice de sanatate publica ar trebui sa incerce sa combata acest fenomen. Copresedintele Comisiei, Peter Gluckman a precizat ca in aceste cazuri nu sunt de vina copii. Fenomenul de ingrasare exagerata este datorat unei alimentatii care nu este echilibrata, reducerii activitatii fizice in scoli cat si din cauza nereglementarii vanzarii produselor care ingrasa.

Din pacate "Obezitatea infantilă este un coșmar exploziv în lumea aflată în dezvoltare", afirma Peter Gluckman.

Se pare ca in tarile bogate, copii din familiile sarace sunt cei mai predispusi la ingrasare necontrolata din cauza pretului mic al alimentelor de tip fast-food, care sunt bogate in calorii. In acelasi timp, in tarile saraca exista mentalitatea conform careia, un copil gras ar fi un copil sanatos, lucru complet eronat. In Africa, de exemplu, numarul copiilor obezi cu varsta sub 5 ani aproape s-a dublat intre 1990 si 2014. ajungand la 10,3 milioane.

Gluckman mai adauga: "Numai regimurile și sportul nu sunt soluția. Avem responsabilități față de copiii lumii și trebuie să îi împiedicăm să ajungă obezi".

Sursa: Agerpres

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro