Oamenii de știință au reprodus suprafața planetei Marte pe pământ

martie 28, 2014

Inginerii de la Airbus Defence and Space din Regatul Unit, au construit in afara orașului Londra, ceea ce ei numesc Mars Yard, o zonă artificial creată pentru testarea dronelor si roboților care urmează sa fie trimiși pe Planeta Roșie, proiectul costând aproximativ 500,000£.

Zona conține 300,000 de tone de nisip, care a fost colorat astfel încât sa fie aproape identic cu suprafața planetei, iar lumina din incinta complexului a fost și ea modificată încât să fie asemănătoare cu lumina de pe Marte.

Scopul proiectului este ca in viitor, Agentia Spatiala Europeană (ASE) să poată naviga mai ușor  pe suprafața planetei Marte folosindu-se de drone special construite pentru astfel de condiții.

ASE plănuiește două misiuni, în 2016 și în 2018, ca parte a programului ExoMars, cu scopul de a stabili dacă Planeta Roșie a găzduit vreodată forme de viață și totodată de a preleva posibile mostre. Oamenii de știința vor ca drona să iși poată calcula singură cel mai sigur traseu până la destinație, iar pentru aceasta au nevoie de zona artificială.

Airbus afirmă că zona va fi folosită până la lanseara dronelor dar și in timpul misiunii, pentru a putea simula potențiale probleme în cazul în care va fi nevoie.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro