O zi din viața muncitorilor care repară rețeaua de termoficare a Bucureștiului

Peste 950 km de conducte groase (adică magistrale). Aproape 3.000 de kilometri de conducte mai subțiri. Și peste 1.000 de puncte termice. Așa arată, în cifre, rețeaua de termoficare a Bucureștiului.

Este a doua ca dimensiune din lume, după cea de la Moscova. Un labirint gigantic de țevi subterane, construit de regimul comunist între anii 1965 și 1990. Fără investiții majore în ultimele decenii, rețeaua este cârpită, la fiecare avarie, de muncitorii Termoenergetica (fostul RADET), al căror număr s-a înjumătățit în ultimii 20 de ani. Aceștia coboară în subteran, prin coridoare întunecate și mizerabile, ca să devieze, în regim de urgență, apa de la o conductă spartă peste noapte. Apoi peticesc, printre aburi și în temperaturi greu de suportat, țevile ruginite. După câteva ore de muncă grea, tot efortul este „răsplătit” cu vestea că țevile s-au spart între timp în altă parte a orașului.

Am petrecut o zi alături de acești oameni.

--------------------------

Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.

Mai multe clipuri produse de noi sunt pe:

site: https://www.recorder.ro​​

pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/myrecorder/​​

contul de Instagram https://www.instagram.com/recorder.ro/

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/redactia_recorder

 

 

Sursa Youtube

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro