O universitate isi imbata studentii in numele stiintei

O universitate londoneza a investit peste 20.000 de lire sterline intr-un proiect foarte ambitios, o cercetare care va transforma lumea intr-un loc mai bun. Banii au fost folositi pentru cercetarea efectelor alcoolului asupra studentilor, iar pentru a avea baza materiala s-a investit in constructia si amenajarea unui pub in campus.

Initiativa apartine departamentului de psihologie din cadrul Universitatii South Bank din Londra. Astfel o incapere a departamentului a fost transformata in bar, iar studentii la psihologie si-au luat rolul de barman si chelneri pentru a satisface setea de alcool a colegilor care calcau pragul pub-ului construit in numele stiintei.

Incaperea a fost amenajata cu lumini, muzica mobilier si alte elemente de detaliu pentru a crea o atmosfera cat mai apropiata de cea regasita intr-un pub britanic. Studentii care veneau sa bea ceva erau, fara sa-si dea seama, subiectii unui studiu psihologic complex.

Partea interesanta era ca nu fiecare student care lua o bautura primea una cu alcool. Multi erau serviti cu inlocuitori fara alcool si erau monitorizati pentru a se identifica efectul placebo. In timp ce unii studenti se distrau in bar band bere dupa bere, altii erau in salile de curs si ii urmareau prin camerele de filmat instalate in pub.

Experimentul nu s-a terminat, fiind foarte apreciati de subiectii studiului care se ofera voluntari ori de cate ori cei care se pregatesc pentru o cariera in psihologie le solicita ajutorul pentru a bea cateva pahare intr-o atmosfera placuta.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro