O tanara paralizata a scris un roman de 60.000 de cuvinte doar cu piciorul stang

O tanara cu paralizie cerebrala care isi putea misca doar piciorul stang, a reusit sa scrie un roman de 60.000 de cuvinte folosind doar degetele de la picioare. Hu Huiyuan, in varsta de 21 de ani care ne inspira in mod pozitiv prin gestul sau este originara din Estul Chinei, o comunitate unde chiar si copii sanatosi lupta pentru a obtine o educatie formala. Intr-un interviu acordat televiziunii locale, Hu a declarat: "Eu ma instruiesc singura. Sunt atat de fascinata de oportunitatea de a citit atat de multe carti si faptul ca scriu imi permite sa comunic cu mai multi oameni. Nu sunt un geniu dar sunt foarte concentrata pe ceea ce fac. Cand suferi de o dizabilitate ca aceasta, trebuie sa inveti ce inseamna rabdarea".

Hu a fost diagnosticata cu paralizie cerebrala de mica, dar acest lucru nu a impiedicat-o sa invete singura sa citeasca si sa scrie folosind subtitrarile de la televizor.

Tatal tinerei, Peng a spus: "Cand s-a nascut doctorii au spus ca nu va supravietui mai mult de cateva zile, dar totusi a reusit. Nu stiau ce problema are dar abia 10 luni mai tarziu, ne-au spus ca sufera de paralizie cerebrala. Singurele parti pe care le putea misca erau capul si picioarele, dar ea fost incredibil de determinata. In cele din urma, Hu a invatat sa faca tot felul de sarcini zi de zi, folosindu-si doar piciorul stang".

Mama fetei a precizat: "Tastarea cu piciorul nu ar fi usoara pentru nimeni. In timp ce ea scrie la computer, trebuie sa fie fixata in scaunul cu rotile cu o curea pentru a o stabiliza". Hu reuseste acum sa tasteze intre 20 si 30 de cuvinte pe minut si a terminat deja al 6-lea capitol al cartii sale.

Sursa: Mirror

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro