O scurta istorie a Campionatului Mondial de Carat Nevasta Finlanda

iulie 11, 2012

Olimpiadele de vara si de iarna, campionatele mondiale si europene de fotbal si nu numai, nu se pot compara din punct de vedere al efortului si stresului la care sportivii sunt supusi cu o competitie finlandeza care si-a castigat un renume international, Campionatul Mondial de Carat Nevasta. Bineinteles, nici recompensa la competitiile sportive traditionale nu o poate depasi pe cea de la concursul finlandez, unde castigatorul primeste contravaloarea in bere a numarului de kilograme cu care se mandreste sotia carata.

Campionatul Mondial de Carat Nevasta este gazduit in fiecare an de localitatea finlandeza Sonkajärvi, iar concurentii barbati trebuie sa parcurga un traseu complex care le solicita la maxim abilitatile fizice cu sotiile in spate. Pe traseu, sportivii vor trebui sa fuga prin gropi cu noroi, nisip sau printr-un bazin de o adancime considerabila si plin cu apa inainte sa treaca de linia de sosire. Regulile sunt stricte, femeile trebuind sa cantareasca cel putin 49 kg, in contrar, vor trebui sa poarte un rucsac plin cu greutati care sa le duca la greutatea minima admisa. Daca nevasta este scapata, echipa este penalizata cu 15 secunde foarte importante in economia cursei. Regulile devin mai putin aspre atunci cand vine vorba de ce nevasta pot cara barbatii. Nu trebuie sa fie neaparat a lor, pot imprumuta una de la prieteni sau pur si simplu una din public, atata timp cat are peste 17 ani.

Competitia care a ajuns sa atraga participanti din 47 de tari a inceput in 1992 si se presupune ca ar fi pornit de la legenda unui personaj marcant al lumii interlope, Ronkainen Hotul, cunoscut lider al unui clan care isi selecta noi mambri pe baza unuei probe similare. Cei care aspirau sa intre in banda condusa de Ronkainen trebuaiu sa parcurga un trasu cu obstacole cu un sac de cereale sau porci in spate. De asemenea banda sa obisnuia sa fure femei din satele vecine.

Vedeta incontestabila a concursului este cuplul format din Taisto Miettinen si Kristiina Haapanen care a reusit sa-si adjudece victoria la ultimele patru editii. Barbatul spune ca ia foarte in serios antrenamentul, avand un program zilnic pe care il respecta cu sfintenie, scrie mentalfloss.com.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro