O proteina din celulele creierului sta la baza autismului

martie 21, 2011

Oamenii de stiinta au demonstrat cum o singura proteina regasita in creierul uman poate declansa autismul, impidicand comunicarea normala intre celulele cerebrale, relateaza BBC.

Echipa de cercetatori de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA, au creat soareci autisti prin mutatii ale genei care controleaza productia proteinei Shank3 care sta la baza bolii. Astfel, soarecii de laborator au prezentat probleme sociale si comportament repetitiv, manifestari clasice ale autismului si ale afectiunilor similare.

Autismul este o afectiune care se manifesta la om prin probleme de comunicare si interactiune cu societatea. Desi au fost descoperite o serie de gene care sunt legate direct de aceasta afectiune, combinatia exacta dintre genetica, biochimie si factori de mediu care declanseaza autismul este inca necunoscuta.

Descoperirea proteinei ar putea fi un punct esential in dezvoltarea de noi tratamente care sa-i ajute pe bolnavii de autism sa duca o viata cat mai apropiata de cea normala.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro