O noua metoda de a economisi apa: studentii sunt rugati sa urineze in timpul dusului

Desi multi ar crede ca este vorba de o gluma, acest proiect este de fapt o initiativa gandita de doi studenti ecologisti, Chris Dobson si Debs Torr, de la Universitatea din Anglia de Est. Acestia intentioneaza in acest fel sa atraga atentia asupra faptului ca se consuma prea multa apa, intr-un interval prea rapid pentru a se mai putea asigura un echilibru.

Cei doi studenti sunt convinsi ca, daca s-ar reduce momentele in care tragem apa de la WC, s-ar putea economisi 125.000 £ pe an la facturile pentru apa. Pentru inceput, spera ca ii vor convinge pe colegii lor de la universitate sa implementeze metoda cu urinatul in timpul dusului. „Sunt 15.000 de studenti la Universitatea din Anglia de Est si intr-un an s-ar economisi apa suficienta incat sa umple de 26 de ori un bazin de inot de dimensiuni olimpice”, au declarat tinerii.

Cei doi au precizat ca s-au inspirat dintr-o campanie similara desfasurata in Brazilia, unde oamenii au fost incurajati sa nu mai foloseasca atat de des apa la WC.

Reactiile la initiativa tinerilor au fost mixte; unele persoane au aplaudat ideea, altii au considerat ca este inadmisibila. Chris Dobson si Debs Torr au mentionat ca exact asta isi doreau, dezbateri si discutii pe tema modalitatilor de economisire a apei, in speranta ca vor fi propuse si alte metode in afara de cea promovata de ei.

Pentru a castiga cat mai multi adepti, acestia ofera chiar si vouchere de 10 £ persoanelor care sunt dispuse sa recunoasca pe Facebook sau Twitter ca urineaza la dus, insotindu-si mesajul de hashtagul #gowiththeflow.

Sursa: Daily Star