O noua editie a – Cursului pentru jurnalistii care transmit din zone de conflict

Ministerul Apărării Naţionale le oferă jurnaliştilor posibilitatea de a participa la cea de-a treia ediţie a „Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict”, organizat, în perioada 26 – 30 iunie a.c., de Direcţia Relaţii Publice a M.Ap.N. în colaborare cu Statul Major General.

Cursul are scopul de a-i pregăti pe jurnalişti pentru situaţiile în care s-ar putea afla atunci când îşi fac meseria în zone de conflict sau cu nivel de risc ridicat.

Activitatea, la care vor participa, în premieră, şi trei experţi militari din Belgia, precum şi un observator din Ungaria, se va desfăşura în două unităţi ale Statului Major al Forţelor Terestre, respectiv Batalionul 96 Geniu, din Bucureşti, şi Batalionul 21 Vânători de Munte, din Predeal.

Demonstrarea efectelor muniţiei de război, învăţarea şi exersarea măsurilor de protecţie, cunoaşterea şi evitarea pericolelor prezentate de mine, noţiuni despre încărcături explozive şi capcane, comportamentul în situaţii de captivitate, acţiunile desfăşurate la punctele de control, măsuri de acordare a primului ajutor, sunt doar câteva dintre aspectele care vor fi abordate pe timpul cursului.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv şi a unei instruiri eficiente, numărul participanţilor va fi limitat la 18. Jurnaliştii care doresc să participe la curs trebuie să aibă recomandarea instituţiei de presă la care îşi desfăşoară activitatea.

Înscrierea se face la Direcţia Relaţii Publice până la data de 6 iunie 2006. Formularele de înscriere se pot obţine accesând pagina de web www.mapn.ro/corespondenti.