O fetita bolnava de alopecie a fost obligata de profesoara sa-si dea jos peruca

Ashanti Elliot Smith, in varsta de 11 ani, s-a simtit foarte jignita de acest gest si a izbucnit in lacrimi. Mama ei spune ca de atunci nu a mai indraznit sa mearga la scoala.

Supararea fetei este de inteles, tinand cont de afectiunea de care sufera. Alopecia este o conditie provocata de progeria infantila (sau sindromul Hutchinson Gilford), o boala care determina imbatranirea celulelor corpului de 8 ori mai rapid decat in conditii normale. Afectiunea se manifesta prin atrofierea musculaturii si reducerea grasimii din corp, aspect imbatranit al pielii, caderea parului (alopecie). In general, copiii care sufera de aceasta boala nu traiesc mai mult de 15 ani, ceea ce inseamna ca Ashanti este deja intr-un stadiu terminal.

Mama sa, Phoebe Smith, s-a declarat dezamagita de comportamentul cadrului didactic, considerand ca nu era necesara o astfel de decizie. Profesoara i-a spus fetitei ca peruca sa e prea stridenta si i-ar putea determina si pe colegii sai sa-si vopseasca parul sau sa-si cumpere peruci.

Intr-adevar, parul artificial avea o culoare roz puternica, insa fetita era foarte mandra de noua ei podoaba capilara. Peruca ii fusese oferita de un donator, deoarece familia nu-si permitea sa cumpere una din par natural.

Scoala nu a comentat deocamdata pe marginea acestui subiect.

Sursa: Metro