O femeie are impresia ca se afla in anul 1996, ca reactie adversa dupa o operatie pe creier

Acum in varsta de 50 de ani, femeia crede ca locuieste inca in vechea ei casa, alaturi de copiii sai, care pe atunci erau la varsta adolescentei.

Este vorba de o reactie adversa cauzata de o hemoragie subarahnoidiana, in urma unei operatii pe creier la care femeia a fost supusa in anul 1996, la varsta de 34 de ani.

De atunci, sufera permanent de halucinatii si iluzii puternice: sunt momente in care isi cauta copiii in casa, desi in prezent acestia nu mai locuiesc acolo, sau deschide conversatii cu subiecte din vremea respectiva.

Din cauza hemoragiei puternice, creierul sau a suferit leziuni pe termen lung. Nu se stie cu exactitate daca femeia se va mai reface sau cat timp va dura pana cand acest lucru va fi posibil. „Mental, este prinsa in trecut”, precizeaza specialistii, care au avertizat cu privire la socul pe care aceasta ar putea sa-l aiba in cazul in care va fi obligata sa se confrunte cu realitatea sau daca va afla din intamplare cat de mult timp a trecut din anul 1996 pana acum.

Cazul sau a fost adus recent in atentia justitiei, la Tribunalul special pentru probleme din domeniul medical din Manchester. Judecatorul va emite in curand o hotarare cu privire la modalitatea de acordare a tratamentului si ingrijirii de specialitate in astfel de conditii.

Sursa: Daily Star