O echipa formata din doi romani a participat in exclusivitate la Raliul Tuareg

Singura echipa de romani la categoria 4x4 a raliului Tuareg este formata din Radu Ciortan (pilot) si Anamaria Pirvu (copilot). Ei au participat cu o masina Mitsubishi Shogun pe care Radu a modificat-o special pentru a-i creste anduranta in cadrul competitiei.

Raliul Tuareg este o competitie offroad pentru masini 4x4 si motociclete care s-a desfasurat intre 14 si 22 martie in Spania si Maroc. Participantii au strabatut peste 3000 km, luand startul din Almeria, Spania, au traversat Muntii Atlas, orasul Missour, localitatea Merzouga, dunele de nisip Erg Chebbi din Sahara si s-au intors in Spania, Mojacar.

Dupa startul luat alaturi de alti peste 50 de participanti, Radu si Anamaria s-au descurcat foarte bine, in ciuda dificultatii probelor speciale si a terenului arid si accidentat. In plus, romanii au fost printre putinii care nu au beneficiat de asistenta tehnica din cauza costurilor foarte mari. Aceasta a facut participarea la raliul Tuareg si mai aventuroasa, deoarece masina - in special pe teren accidentat - trebuia protejata si nu putea fi condusa la maxima ei capacitate, pentru a evita accidentarile. Daca la sfarsitul zilei a doua romanii erau pe locul 11, dupa kilometrii dificili de teren accidentat in care suspensiile prea joase ale masinii i-au facut mai precauti, la sfarsitul primelor cinci zile, echipa ocupa cu succes locul 15. Aceasta in contextul in care competitia este dominata de reprezentanti ai Marii Britanii, Germaniei, Suediei si Olandei care isi impart de obicei titlurile la astfel de evenimente sportive. Rezultatele finale vor fi afisate in zilele urmatoare pe site-ul oficial: www.tuareg-rallye.com

"Pentru noi cel mai important lucru este ca dupa opt zile de desert, viteza, dormit in cort, adrenalina si risc, am terminat cu fruntea sus. Ne-am dorit sa experimentam anul acesta Marocul din interior, pentru ca anul trecut am fost doar spectatori. Dar destinatia finala este marele raliu Dakar. Asta e visul pe care-l am de mult si voi face tot posibilul sa-l indeplinesc in 2011" spune Radu la sfarsitul ultimei zile a competitiei.

Originari din regiunea Moldovei, Radu (Vaslui) si Ani (Campulung Moldovenesc) locuiesc acum in Londra, unde Radu detine un garaj in care singur construieste, modifica si repara masini de toate felurile. Acum un an a inceput lucrul la masina cu care doreste sa participe la marele raliu Dakar, cea mai dificila competitie internationala offroad care va avea loc in America de Sud. Pentru Radu Ciortan si Anamaria Pirvu, raliul Tuareg este o buna ocazie de a se antrena fizic, dar mai ales psihic pentru raliul Dakar.

Cea mai mare problema, insa, tine de costurile uriase pe care o echipa trebuie sa le suporte doar ca sa ia startul unui asemenea raliu. Romanii, insa, sunt decisi sa mearga inainte si sa-si promoveze cauza, mizand pe cei care cred in pasiunea lor si pe faptul ca ar fi primii care merg in aceasta formula cu masina construita chiar de ei in numele Romaniei la o competitie de asemenea anvergura.

In curand, echipa de voluntari care s-a format pentru a-i sustine pe Radu si Ani va incepe o ampla campanie de strangere de fonduri. Pentru mai multe informatii despre echipa romanilor, urmariti jurnalul lui Radu, pe care-l gasiti si pe Facebook, la http://raduciortan.wordpress.com/.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro