O COMPETITIE DURA

Turneul International de Baschet In Fotoliu Rulant “Obrenovac“, Serbia, 28 – 30 mai 2010

● efortul ASP Oradea de indeplinire a strategiei de imbunatatire a performantelor, implementate cu sprijinul IWBF Europe, a inregistrat noi progrese:
● inca 2 noi sportivi in scaun rulant s-au alaturat echipei, largind semnificativ efectivul ASP Oradea
● Paul Cristian Cartis a fost medaliat ca cel mai tanar jucator al turneului, distinctie importanta in procesul de intinerire a lotului

Mai multe imagini cu sportivii: http://www.magisterclub.ro/mbc/ro/index.php?id=stiri&page=319

 

O COMPETITIE DURA
Turneul International de Baschet In Fotoliu Rulant “Obrenovac“, Serbia
28 – 30 mai 2010

● efortul ASP Oradea de indeplinire a strategiei de imbunatatire a performantelor, implementate cu sprijinul IWBF Europe, a inregistrat noi progrese:
● inca 2 noi sportivi in scaun rulant s-au alaturat echipei, largind semnificativ efectivul ASP Oradea
● Paul Cristian Cartis a fost medaliat ca cel mai tanar jucator al turneului, distinctie importanta in procesul de intinerire a lotului

Obrenovac, 28-30 mai 2010 ASP Oradea (Asociatia Pinochio Oradea) a participat in perioada 28 – 30 mai 2010 la a VIII-a editie a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant “Obrenovac*“, Serbia, organizata de KK** UPB Beofeniks Belgrad (UDRUZENJE PARAPLEGICARA BEOGRADA). Alaturi de sportivi au fost din nou sponsorul principal - FAN Courier Express - liderul pietei de curierat rapid din Romania si partenerii Meyra Ortopedia Germania, Donis si Magister Business Club Romania.

Turneul s-a desfasurat in sala \'\'Dom kulture i sportova\'\' din Obrenovac si a reunit la startul competitiei 4 echipe:
UPB BEOFENIKS BELGRAD – Serbia
KKI VRBAS BANJA LUKA – Bosnia Hertegovina
KK PROMONTE PODGORICA – Muntenegru
ASP ORADEA – Romania

Competitia a fost dura, insa, in general, s-a desfasurat in spirit de fair-play. Pentru a va prezenta cat mai bine atmosfera turneului, va redam cateva fragmente din relatarile presedintei ASP Oradea, doamna Cristina Cozma:

\'La aceasta competitie ne-am ales si cu cateva vanatai, de la unele contacte dure pe care le-am avut cu jucatorii echipei din Muntenegru. Au jucat la intimidare, foarte dur, pentru a fi siguri ca vor castiga meciul cu echipa noastra.

A fost si prima oara cand am jucat toate meciurile din cadrul unui turneu, pentru a le oferi celorlalti sportivi cat mai multe pauze de recuperare a fortelor. A fost foarte greu si epuizant, dovada si palmele care imi erau pline de rani provocate de manuirea fotoliului rulant, de franari etc.

Cum era de asteptat, turneul de la Obrenovac a fost castigat de favorita competitiei, echipa KKI Vrbas Banja Luka.

Clasament:
1. KKI VRBAS BANJA LUKA
2. UPB BEOFENIKS BELGRAD
3. KK PROMONTE PODGORICA
4. ASP ORADEA

Pentru ASP Oradea a fost a doua participare la Turneul International de la Obrenovac, dupa cea din 2007.

Echipa de baschet in fotoliu rulant ASP Oradea a avut urmatoarea componenta:
Cristina Cozma – nr. 13
Mircea Onita – nr. 7
Tudor Bas – nr. 9
Lacramioara Simon – nr. 4
Martin Roca - nr. 8
Cristian Cartis – nr. 5

Cristian Cartis a fost desemnat cel mai tanar jucator al turneului, primind o medalie.\'

ASP Oradea este singura echipa de baschet in scaun cu rotile din Romania, care participa constant la competitii internationale in fotoliu rulant.

La editia a VI-a a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant \'MARIA\', pe care ASP Oradea o va organiza in perioada 17-19 septembrie 2010, sportivii spera sa le fie recunoscute progresele, in vederea participarii si la unele dintre competitiile europene organizate de comisia IWBF Europe.

De asemenea, clubul spera sa obtina fondurile necesare achizitionarii a cel putin 6 scaune rulante speciale pentru baschet, corespunzatoare regulamentului IWBF, pentru a li se permite accesul la cupele europene si a se putea antrena in conditii decente. In prezent, membrii ASP Oradea (5 jucatori in teren + o rezerva) concureaza la fiecare competitie in scaune imprumutate de la echipele participante.

Sponsor principal: FAN COURIER EXPRESS - liderul pietei de curierat rapid din Romania
Parteneri: MEYRA-ORTOPEDIA Germania, DONIS Romania
Partener marketing si relatii publice: MAGISTER BUSINESS CLUB Romania

*Obrenovac este o localitate aflata la 30 de kilometri de capitala Serbiei, Belgrad. Are o populatie de aproximativ 75.000 de locuitori. Numele localitatii Obrenovac vine de la printul Miloš Obrenović, sub domnia caruia (1815 - 1839 si 1858 - 1860) Serbia a devenit ducat autonom in timpul Imperiului Otoman.

**Kosarkaski Klub / Club de baschet

ASOCIATIA PINOCHIO ORADEA (ASP Oradea) este o organizatie non-profit care are ca scop crearea unui cadru propice pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati si promovarea sportului adaptat, integrarea prin sport, promovarea sportului pentru persoanele cu dizabilitati, a baschetului in fotoliu rulant si urmareste cresterea gradului de perceptie a societatii romanesti fata de aptitudinile persoanelor cu dizabilitati motrice si nevoia de sprijin a acestora din partea comunitatii. Promovarea in afara granitelor tarii a baschetului in fotoliu rulant practicat in Romania este o prioritate. Contact ASP Oradea: 0040753659916, 0040724754276, (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate).

FAN COURIER EXPRESS (www.fancourier.ro) este liderul companiilor de curierat rapid intern din Romania, avand cea mai numeroasa echipa, cea mai mare flota si cea mai vasta retea de acoperire.
FAN Courier a depasit anul acesta un total de 28 000 de clienti. Fie ca vorbim despre clienti ce provin din industrii consacrate (financiar – bancar, asigurari, cosmetice, mass-media) sau din cele mai noi ramuri (comert electronic, teleshoping), acestia aleg in fiecare zi FAN Courier pentru serviciile de curierat.

MEYRA-ORTOPEDIA Vertriebsgesellschaft mbH (www.meyra.de) este puternic pozitionat ca unul dintre cei mai renumiti si mai de succes producatori de scaune cu rotile si de dispozitive de recuperare din lume. Numele MEYRA inseamna mai mult decat \'merely=numai\' scaune cu rotile - el reprezinta o filozofie. Astazi compania se poate baza pe o traditie indelungata, stabilita de-a lungul mai multor decenii, pe experienta sa vasta, precum si pe reteaua internationala a sucursalelor si a bazei de clienti prestigiosi.

DONIS (www.donis.ro) este unic distribuitor autorizat in Romania al produselor renumitelor companii germane: MEYRA-ORTOPEDIA (producator de fotolii rulante cu antrenare manuala si electrica, dispozitive de recuperare, lifturi, rampe), RUSSKA (produse de ingrijire la domiciliu si in institutii specializate, hranirea, medicatia si igiena pacientului, articole de recuperare) si BOCK (paturi electrice, saltele antiescara). Donis sprijina in fiecare an, de la infiintare, actiunile sportive ale persoanelor cu dizabilitati din Romania.

MAGISTER BUSINESS CLUB (www.magisterclub.ro) functioneaza ca agentie de marketing, relatii publice si publicitate, cu tarife reduse pentru membrii sai. Din 2007, compania a inclus in programul sau de responsabilitate sociala si sprijinirea activitatilor de atragere de fonduri, relatii publice si publicitate ale organizatiilor neguvernamentale din Romania.

 

www.magisterclub.ro
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro