O carte cu ilustratii pentru copii despre George Washington, retrasa de la vanzare

ianuarie 19, 2016

Cartea "A Birthday Cake for George Washington" prezinta povestea unui bucatar , unul din sclavii presedintelui George Washington si a fiicei sale Delia care pregatesc tortul pentru ziua de naștere a președintelui american. Cartea fost criticată pentru că are multe ilustrații cu sclavi care zâmbesc și ar putea genera probleme. Cei de la editura Scholastic au transmis într-o declarație de presă că fără mai multe informații istorice de context cartea 'ar putea oferi o impresie greșită despre realitatea privind viața sclavilor'.

Autoarea cărții, Ramin Ganeshram, bucătar și jurnalist pe teme culinare dar și autoarea unor cărți de bucate, a scris despre contextul istoric al poveștii în notele de final care însoțesc cartea, însă mulți au criticat că aceste informații trebuiau să se afle în interiorul cărții. Pentru a răspunde criticilor formulate la adresa sa, autoarea a postat pe blog faptul că a studiat acest subiect timp de patru ani.

"Poate părea bizar sau de-a dreptul tulburător, dar existau și sclavi care aveau o viață mai bună și relații apropiate, ca de familie, cu cei care îi țineau în sclavie. Acești oameni erau suficient de inteligenți pentru a-și folosi aceste relații și avantaje pentru a-și îmbunătăți viața", a comentat autoarea.

Sursa: Agerpres

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro