Dupa turneul de succes din Europa in luna august 2011, intitulat Tesla Goes East, Rafael de Mestre a pornit intr-o noua aventura, de data aceasta menita sa stabileasca recorduri mondiale.
Dupa turneul de succes din Europa in luna august 2011, intitulat Tesla Goes East, Rafael de Mestre a pornit intr-o noua aventura, de data aceasta menita sa stabileasca recorduri mondiale. El va incerca sa devina prima persoana care conduce in jurul lumii o masina de serie electrica. Aceeasi Tesla Roadster care l-a purtat din Suedia pana la Marea Neagra in Romania, in mai putin de doua saptamani, traverseaza acum trei continente pentru a deveni prima masina electrica ce calatoreste in jurul lumii.
Punctul de plecare al aventurii a fost Barcelona, Spania, pe data de 11 mai 2012, locul pe care Rafael de Mestre il numeste "acasa". Din acel punct, atat soferul cat si masina au trecut prin Franta, Elvetia, Germania, Statele Unite ale Americii, China, Kazakhstan, Rusia si Ucraina. In acest moment masina se afla in Romania, dupa ce a strabatut peste 21.000 km astazi pleacand din Bucuresti spre Sibiu si Arad. Din acest punct calatoria continua prin Ungaria, Austria si inapoi la Barcelona prin Elvetia si Franta.
Ceea ce a inceput ca o cursa contra timp, s-a transformat intr-o cursa intre doua echipe ce concureaza pentru titlul de "primul sofer in jurul lumii intr-o masina electrica". Titlul este "dezbatut" intre Rafael de Mestre, soferul Tesla Roadster-ului si Antonin Guy si Xavier Degon in Citroen-ul lor C0. Acestia din urma au plecat in aventura intitulata Electric Odyssey in februarie 2012, cu aproape trei luni inainte de plecarea lui Rafael de Mestre. Cu toate acestea, in jurul datei de 23 iulie ei au fost depasiti in China de catre de Mestre.
www.1e-race.com
In afara de incercarea de a fi primul sofer care face ocolul Pamantului intr-o masina electrica, Rafael de Mestre se intalneste prin toate locurile prin care trece cu pasionatii locali ai automobilelor electrice cat si cu reprezentanti ai industriei de automobile si energie electrica, intr-un obiectiv indraznet de a aduce mai aproape viitorul care este reprezentat de masina electrica.
Scopul final al acestei curse este de a arata opiniei publice in viitorul apropiat ca masina electrica poate, este si va deveni o realitate pentru o persoana obisnuita.
Rafael de Mestre este un cetatean spaniol, care locuieste in Romania. El lucreaza in industria IT, furnizand servicii de consultanta pentru companii cu retele de calculatoare mari. In 2011, el a organizat turneul Tesla Goes East, in care a condus 10.000 km intr-o masina electrica in mai putin de doua saptamani.
Tesla este primul producator de masini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul sau electric propulseaza Roadster-ul de la 0 la 100 km / h in 3.7 secunde. Cu o autonomie de aproape 400 km si o viteza maxima de 200 kilometri pe ora, este masina electrica cea mai avansata din lume. Roadster-ul va fi precedat de Model S, sedanul gamei, care si-a inceput deja productia in vara anului 2012.
Dupa colaborarea din anul 2011 in cadrul turneului “Tesla goes East” Continental Hotels este alaturi de dl Rafael de Maeste si anul acesta.
Pornind de la necesitatea pe care o reprezinta masinile electrice in scurt timp, cumulata cu o atitudine ecologica catre o lume lipsita de poluare, hotelurile Continental au montat prize ce permit incarcarea autovehiculelor electrice.
Desi cerere in Romania inca nu exista speram ca prin astfel de actiuni sa apara si la noi acest tip de masini si sa se inteleaga economia pe termen lung (in turneul de anul acesta au fost parcursi cca 25 000 km cu cca 200 euro).
Prize pentru incarcarea masinilor electrice exista la Hello Hotels, Continental Suceava, Continental Forum Arad si Continental Forum Oradea.
Pentru cele mai recente informatii despre cursa si unde se afla Tesla Roadster-ul vizitati site-ul www.1e-race.com
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro