Nvidia lanseaza o noua serie de solutii grafice profesionale

Corporaţia NVIDIA (Nasdaq:NVDA), lider mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă, lanseaza o nouă serie de soluţii grafice profesionale: NVIDIA Quadro FX 4600, Quadro FX 5600 şi NVIDIA Quadro Plex VCS Model IV. Beneficiind de cel mai ridicat salt în puterea de procesare a unităţii grafice şi de funcţionalitate de până acum, aceste soluţii sunt concepute pentru a răspunde provocărilor grafice profesionale complexe.

Abordând aspecte de vizualizare extremă precum cele din designul de automobile, explorarea de petrol şi gaze naturale, imaginile din medicină, simularea vizuală şi training-ul, cercetarea ştiinţifică şi domeniile care beneficiază de efecte vizuale avansate, aceste noi soluţii oferă:

• O nouă generaţie de programare vertex şi pixeli—Shader Model 4.0 permite un nivel mai înalt de performanţă şi efecte realism superior pentru OpenGL şi aplicaţiile profesionale DirectX 10
• Cel mai mare buffer pentru cadre—de până la 1.5 GB care oferă potenţialul necesar pentru vizualizare interactivă şi procesare în timp real a unor cadre şi texturi mari, permiţând o calitate superioară şi rezoluţie şi antialising pentru întreaga scenă (FSAA).
• O nouă arhitectură unificată—prima arhitectură unificată din industrie capabilă de repartizare în mod dinamic a capacităţii de programare, geometriei, procesării de pixeli şi shading pentru o performanţă optimizată a unităţii de procesare grafică
• Programarea GPU-ului pentru vizualizare—dispunând de tehnologia CUDA de la NVIDIA, dezvoltatorii pot, pentru prima dată, să conecteze capacitatea de programare de înaltă performanţă a Quadro pentru a rezolva probleme complexe de vizualizare.

Soluţiile Quadro de la NVIDIA sunt disponibile pretutindeni la cei mai importanţi producători precum HP, Dell, IBM şi Sun; la principalii integratori de sisteme şi staţii de lucru; şi la partenerii de distribuţie ai NVIDIA – PNY Technologies (US şi EMEA), Leadtek (APAC) şi Elsa (Japonia). Pentru mai multe informaţii despre întreaga serie de soluţii profesionale de la NVIDIA, puteti vizita www.nvidia.com/quadro. Modelul Quadro FX 4600 are un preţ recomandat de $1995, iar Quadro FX 5600 de $2999.