Nvidia a anunțat GTX Titan Z

CEO-ul Nvidia, Jen-Hsun Huang, a anunțat la începutul săptămânii în cadrul Conferinței pentru Tehnologie GPU, noua placă video GeForce GTX Titan Z, dedicată pentru următoarea generație de jocuri, display-uri de 5k sau display-uri multiple.

Titan Z este motorizat de două nuclee grafice Kepler GK110, câte 2800 de nuclee per GPU, și are 12GB memorie dedicată. În ceea ce privește sistemul de răcire, Nvidia au anunțat că accentul a fost pus pe temperaturi scăzute și silențiozitate, placa folosind un sistem de răcire asemănător cu versiunea folosită de GeForce GTX 690.

Blogul oficial Nvidia, arată că GPU-urile din Titan Z sunt proiectate pentru a funcționa la aceeasi frecvență spre deosebire de alte plăci dual-GPU.

În cadrul prezentării susținute la Conferința pentru Tehnologie GPU, CEO-ul a spus, “dacă aveți nevoie disperată de un supercomputer care să încapă sub birou, atunci avem placa video potrivită”

Prețul nu a fost anunțat oficial în cadrul conferinței, dar cei de la TweakTown l-au anunțat pentru noi, fabuloasa sumă ajungând la 3000$.