NVIDIA aduce pe piata procesoare grafice si placi de baza certificate WINDOWS VISTA

NVIDIA aduce utilizatorilor o gamă completă de procesoare grafice şi de plăci de bază certificate Windows Vista

Lansarea a Microsoft Windows Vista marchează momentul în care pentru prima dată un sistem important de operare solicită o unitate de procesare grafică (GPU) pentru cea mai bună experienţă.

“Microsoft a colaborat cu NVIDIA pentru a se asigura că GPU-urile NVIDIA reprezintă soluţii foarte bune pentru Windows Vista,” declară Anantha Kancherla, principal group program manager la Microsoft.

PC-urile echipate de NVIDIA pentru Vista au un preţ pornind de la 359 USD.

De asemenea, NVIDIA extinde experienţa Vista dincolo de PC prin platforma proprie “Preface”. NVIDIA Preface reprezintă un sistem secundar de afişare care le oferă utilizatorilor accesul la Windows Gadgets şi la informaţiile de pe notebook-ul sau PC-ul lor, chiar şi atunci când sistemul principal este oprit. Windows Gadgets sunt aplicaţii care afişează diferite tipuri de informaţii precum ora, calendarul, vremea, informaţii financiare. Acestea pot rula pe desktop în Windows Vista Sidebar sau pe un ecran auxiliar ca acelea autorizate de platforma NVIDIA “Preface”.

Cea mai nouă versiune a platformei “Preface” de la NVIDIA cuprinde funcţii wireless pentru producătorii de telefoane mobile care doresc să le ofere clienţilor o nouă caracteristică a Windows Vista, în timp ce aceştia sunt departe de computer sau în mişcare.

“Viitorul calculatorului nu a fost nicicând mai promiţător,” declară Chris Taylor de la Gas Powered Games, dezvoltatorul jocului Supreme Commander. “Când îmbini architectura DirectX 10 de la Microsoft şi tehnologia grafică incredibil de puternică de la NVIDIA, pregăteşti terenul pentru a-ţi transforma calculatorul într-o platformă de jocuri nemaiîntâlnită până acum în lume. Avem acum posibilitatea de a experimenta jocuri la rezoluţii impresionante de 2560×1600-pe două monitoare în acelaşi timp!” (atitudinea.ro)