Nucile, un prieten de aliment

septembrie 20, 2007

Poate nu se potrivesc in perete insa nucile se potrivesc perfect cu o viata sanatoasa si o alimentatie care sa ne bucure organismul.
Un nou studiu, publicat in American College of Cardiology, a descoperit faptul ca nucile dupa o masa bogata in grasimi nesanatoase reduc semnificativ efectele negative produse de aceste grasimi in vasele de sange. De asemenea, consumul de nuci reduce in general riscul de stop cardiac atat in randul femeilor cat si a barbatilor.
Nucile sunt bogate in calorii si grasimi motiv pentru care nu este recomandat sa le consumam in cantitati industriale. In acest context ele nu ne pot aduce decat beneficii. Trebuie specificat totodata ca grasimile din nuci sunt grasimi bune care reduc colesterolul in loc sa aduca probleme de sanatate.
Pe langa proteine, aceste fructe sunt bogate in fibra, fitonutrienti si antioxidanti cum sunt vitamina E sau selenium.
Prajiturile cu nuca sunt cunoscute ca fiind printre cele mai bune. Arabii, care sunt specialisti in acest domeniu, au zeci de retete de prajituri cu nuca pe care am putea sa le folosim si sa le introducem in meniul zilei.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro