Un studiu recent publicat in jurnalul Colegiului American de Cardiologie a gasit ca, consumul de nuci dupa o masa bogata in grasimi nesanatose poate reduce efectele negative ale acestor grasimi asupra vaselor de sange. Cercetatorii de la Spitalul Clinic Barselona au condus studiul pe 24 de participanti adulti dintre care jumatate aveau un nivel normal al colesterolului iar cealalta jumatate aveau un nivel crescut. Fiecare grup a fost hranit cu alimente bogate in salam si branza timp de o saptamana. In cazul unei mese, cercetatorii au suplimentat mancarea cu 5 linguri de ulei de masline. La fel, au adaugat 8 nuci decojite la cealalta masa, saptamana urmatoare.
Testele au aratat ca atat uleiul de masline cat si nucile au redus inflamatiile si oxidarea din artere provocata de mesele bogate in grasimi nocive. Spre deosebire de uleiul de masline, nucile au ajutat arterele sa isi mentina si elasticitatea, chiar si in cazul participantilor cu colesterol ridicat.
Cercetatorii au explicat ca nucile au dovedit efectul benefic deoarece sunt bogate in antioxidanti si ALA- un ingredient care contine acizi grasi omega-3. De asemenea, nucile contin si arginina care este un aminoacid pe care il foloseste organismul pentru a produce o substanta necesara flexibilitatii vaselor de sange.
De asemenea, alte studii au aratat ca nucile pot reduce riscul aparitiei sau intarzie aparitia Alzheimer-ului. In medicina chineza sunt considerate in acelasi timp tonic pentru rinichi, un balsam pentru creier, spate si piele si un eliberator de constipatie daca este cauzata de deshidratare.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro