Nu aveti chef de joaca cu pisica? Faceti un cerc pe podea si ea va ramane acolo

noiembrie 20, 2014

Este deja arhicunoscut faptul ca pisicile fac, in general, doar ceea ce vor; de aceea, orice incercare de a le face sa stea culcat, sa se rostogoleasca sau sa ne aduca inapoi obiectele pe care le aruncam (lucruri pe care un caine le-ar face cu cea mai mare placere) va ramane, de obicei, fara rezultat. Ne vom alege doar cu o privire mirata, inainte ca pisica sa ne intoarca spatele si sa plece, plictisita, in alta camera.

Se pare insa ca lucrurile s-au schimbat, dupa cum se poate observa dintr-un experiment care a devenit viral in ultima vreme pe retelele de socializare: daca vom crea un cerc pe podea, pisicile vor simti nevoia sa se aseze in interiorul acestuia, fara a mai pleca.

Cercul poate fi realizat din orice – sfoara, banda adeziva, chiar si banane sau orice alte obiecte. Pisicile nu sunt pretentioase din acest punct de vedere, dupa cum o demonstreaza sutele de imagini postate pe internet ca raspuns la experiment.

Motivul nu este cunoscut cu exactitate, dar exista mai multe teorii. Unii afirma ca este vorba de pura curiozitate, specifica felinelor, altii considera ca le creeaza acestora senzatia ca se afla intr-un spatiu sigur. Alte teorii spun ca pisica isi marcheaza in acest fel teritoriul, desi criticii sunt sceptici: se stie ca pisicile au deja impresia ca toata casa este a lor, fara a fi nevoie de marcaje speciale.

Sursa: Metro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro